Stiri de ultima ora

Avocatul Gheorghe Piperea, specialist în insolvenţă, anunţă dezastrul pentru patronii Realitatea TV: Se pot alege cu sute de plângeri penale

Avocatul Gheorghe Piperea, specialist în insolvenţă, anunţă dezastrul pentru patronii Realitatea TV: Se pot alege cu sute de plângeri penale
Cultura
Avocatul Gheorghe Piperea, specialist în domeniul insolvenţei, expune o latură dură a falimentului societăţii care deţine licenţa Realitatea TV. Potrivit acestuia, patronii Realitatea Media ar putea fi răspunde penal pentru bancrută frauduloasă. Oricare dintre creditori ar putea să depună o plângere, inclusiv salariaţii care nu şi-au primit banii sau cărora nu le-au fost plătite contribuţiile sociale.

CITEȘTE ȘI: 

"Ca tot a intrat in faliment o "celebra" televiziune, sa vedem cam ce consecinte penale are falimentul, gaura de zeci de milioane de euro cauzata statului (adica noua, contribuabililor) si salariatilor postului (fosti si actuali), precum si intentia deja anuntata de a derula aceeasi mizerie de activitate pe o alta marca apartinand, de fapt si de drept, societatii falite.

In anul 2011, cand zisa televiziune a intrat in insolventa, bancruta frauduloasa era incriminata in art. 143 alin.2 din Legea insolventei nr.85/2006 si consta, printre altele, in:

(i) ascunderea unei parti din activul averii debitorului falit;

(ii) afisarea de datorii fictive (de exemplu, inscrierea unor datorii false in tabelul creantelor), fapta savarsita in frauda creditorilor;

(iii) instrainarea, in frauda creditorilor, a unei parti din activele debitoarei (de exemplu, o marca sau o licenta emisa de CNA care apartine falitei si, in plus, creeaza confuzie cu marca falitei).

Pedeapsa este mare (poate merge pana la 5 ani), dar poate deveni enorma daca se dovedeste concursul de infractiuni si, in plus, savarsirea faptei in grup infractional organizat. Fara suportul administratorului judiciar si, mai ales, fara back-up-ul permanent asigurat de judecatorul - sindic (actualmente suspendata din profesie) chiar si impotriva deciziilor Curtii de Apel defavorabile falitei, supravietuirea contra naturii a acestei "televiziuni" nu ar fi fost posibila. La performanta de a sta in perioada de observatie 7 ani si jumatate a contribuit vartos, SRI (care, dupa toate aparentele, si-a retras recent suportul pentru sritv).
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus