Stiri de ultima ora

Arme de samurai, picturi de Nicolae Dărăscu şi Gheorghe Petraşcu şi vinuri de colecţie, scoase la licitaţie de casa Artmark

Arme de samurai,
picturi de Nicolae Dărăscu şi Gheorghe Petraşcu şi vinuri de colecţie, scoase
la licitaţie de casa Artmark
Cultura
Expoziţia Orientalism, care include bijuterii valoroase şi arme de samurai, este deschisă între 16 şi 18 iulie, la Mamaia, obiectele urmând să fie scoase la licitaţie sâmbătă, de casa Artmark, în cadrul unii eveniment care va începe la ora 20.00, la Opium Garden.

Expoziţia care conţine 197 de piese printre care se află sabia scurtă pentru samurai Wakizashi feudal japonez, de Morimichi, ce datează din perioada Kanbun, 1661, care are preţul de pornire de 2.500 de euro, cea mai valoroasă dintre armele care pot fi văzute în cadrul licitaţie şi care va putea fi achiziţionată apoi, informează un comunicat de presă al casei Artmark. Lamele Wakizashi împreună cu o Katana completau echipamentul de război al unui samurai. Aceste săbii erau folosite după terminarea luptei pentru decapitarea inamicilor decedaţi, dar şi în ritualurile seppuku.

Talentul meşterilor orientali poate fi observat într-o Corabie Takarabune din fildeş şi os, artefact pentru Anul Nou, aducător de noroc, din perioada Meiji, care are un preţ de pornire de 900 de euro, şi într-o pipă pentru fumat opiu, în formă de dragon, cu un preţ de pornire de 180 de euro.

De asemenea, din colecţie fac parte sculptura din fildeş pe suport din lemn oriental oferită cadou fostului ministru de externe George Macovescu de premierul chinez Zhou Enlai şi o lampă din bronz pentru ulei, datând din secolele 18 - 19, piesă de colecţie, al căror preţ de pornire este de 250 de euro, se arată în acelaşi comunicat

Senzualitatea Orientului Apropiat este prezentă în expoziţia de Orientalism şi prin aromele suave ale vinurilor fine scoase la licitaţie, care sunt evaluate la peste 330 de euro, dar şi prin sclipirile de diamante ale secţiunii de bijuterie, cu preţuri de peste 200 de euro.

În plus, pot fi vizionate şi cumpărate la licitaţie opere semnate de artişti români, precum Nicolae Dărăscu, Francisc Şirato, Gheorghe Petraşcu, Petre Iorgulescu Yor, Romeo Storck şi Magdalena Rădulescu, având preţuri de pornire de peste 600 de euro.

Expoziţia poate fi vizitată de joi până sâmbătă, între orele 10.00 şi 19.00, la Arena Regia Hotel din Mamaia.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus