Stiri de ultima ora

Album rock dedicat grupului Grateful Dead în cadrul unei campanii împotriva SIDA

Album rock dedicat grupului Grateful Dead în cadrul unei campanii împotriva SIDA
Cultura
Mai multe nume mari ale rockului independent, printre care The National și revelația Courtney Barnett, s-au adunat pe un album cu reluări ale grupului Greatful Dead, scopul fiind strângerea de fonduri pentru lupta împotriva SIDA. Lansarea albumului este programată în 20 mai, relatează AFP.

Albumul "Day of the Dead" va fi lansat mai întâi sub forma a cinci CD-uri, apoi într-o versiune limitată pe discuri, a anunțat joi organizația Red Hot, care colaborează de 25 de ani cu personalități ale muzicii, cinematografiei și modei pentru a sensibiliza publicul și a combate SIDA.

La acest album au colaborat americanii Grizzly Bear, The Flaming Lips, Wilco, nașul genului grunge J. Mascis de Dinosaur Jr., britanicii Mumford & Sons și tânăra australiană Courtney Barnett.

Ideea unui omagiu adus Grateful Dead, legendarul grup format în anii 1960 în Statele Unite, le aparține fraților americani Aaron și Bryce Dessner de la The National. Jerry Garcia, unul din fondatorii trupei Grateful Dead, a murit în 1995.

Tunetul, fulgerul și soarele sunt cele trei teme ale albumului "Day of the Dead", care se termină cu o colaborare a chitaristului trupei Grateful Dead, Bon Weir, cu The National la piesa "I know your rider" în stil blues pe care grupul din San Fransciso o interpreta adesea în concerte.

Membrii formației Grateful Dead au susținut mai multe concerte de adio în 2015, însă majoritatea dintre ei continuă să cânte sub numele de Dead and Company.

Frații Dessner au coordonat deja o compilație pentru Red Hot, intitulată "Dark Eas the Night", cu piese interpretate de nume mari ale scenei independente ca Beirut, Cat Power sau Sufjan Steven, albumul ducând la strângerea unor fonduri de 1,5 milioane de dolari.

Primul disc al ONG-ului, "Red Hot+Blue", îi avea ca interpreți pe U2, Neneh Cherry sau Tom Waits, cu versiuni ale lui Cole Porter, amintește AFP.

Articole similare :
comments powered by Disqus