Stiri de ultima ora

Aferim! - Proiecție de film, în aer liber, a doua zi de Paște

Aferim!  - Proiecție de film, în aer liber, a doua zi de Paște
Cultura
Sub genericul „Dacă eu pot, şi tu poţi! ”, actorul Cuzin Toma propune pentru ziua de luni, 29 aprilie, în a doua zi de Sf. Paşte, o proiecţie-vizionare a peliculei româneşti „Aferim”, la Peștișani.

Evenimentul este parte dintr-un proiect special, prin care  actorul doreşte să ducă minunata lume a cinematografiei, la sat: “Vreau să-i ajut, vreau să aduc lumea filmului la sat, satul unde am crescut. Voi începe aici și voi continua în toată România”, mărturiseşte Cuzin Toma. Vizionarea va debuta la ora 19.00 cu o scurtă prezentare a peliculei, după care va urma proiecţia filmului.

Filmul „Aferim”, unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice românești din ultimii ani, este un un film istoric a cărui acțiune are loc în Țara Românească, în 1835. Regia filmului turnat în anul 2015 este semnată de Radu Jude, iar din distribuţie fac parte: Teodor Corban, Mihai Comănoiu şi Cuzin Toma. Pelicula  a fost premiată la Galele Gopo în 2016 şi s-a bucurat de succes la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin.

Publicaţia The Hollywood Reporter a calificat filmul lui Radu Jude drept „o lecţie aspră de istorie, uşurată de umorul deocheat şi de elementele westernului clasic„. „Sub poleiala umorului dezmăţat şi a imaginii răvăşitoare se ascunde un cal troian – o dramă acidă despre efectele toxice, pe termen lung, ale sclaviei, misoginismului şi rasismului , a comentat publicaţia americană.

Aferim! este o incursiune „excepţională şi extrem de inteligentă într-o perioadă crucială a istoriei, un film în egală măsură inspirat şi furios , a scris revista Variety.

The New York Times a elogiat imaginea în alb-negru a filmului Aferim! , l-a descris ca un „exerciţiu elegant”, potenţat de o interpretare teatrală. „Filmul este o viziune neînfricată asupra trecutului, care scoate la iveală cruzimea şi prejudecăţile ascunse sub aparenţe„, a fost descris Aferim! în acelaşi articol.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus