Stiri de ultima ora

Actorul Richard Gere a primit cheia Florenței pentru eforturile umanitare: ceremonia a stârnit proteste

Actorul Richard Gere a primit cheia Florenței pentru eforturile umanitare: ceremonia a stârnit proteste
Cultura
Actorului Richard Gere i-a fost înmânată cheia orașului Florența de către primarul Dario Nardella, fiind onorat pentru eforturile depuse pentru ajutorarea migranților naufragiați, dar ceremonia a fost întâmpinată cu proteste din partea partidelor politice de extremă dreaptă, potrivit Daily Mail, anunță MEDIAFAX.

Ceremonia de decernare a distincției a avut loc luni, în Sala celor cinci sute (Salone dei Cinquecento) a primăriei Palazzo Vecchio și a fost aspru criticată. Consilierii municipali de dreapta și membrii partidului politic Mișcarea Cinci Stele (M5S) și-au manifestat dezacordul, ieșind pe străzi pentru a protesta.

"Nu participăm la festivitate, fiind de părere că sunt necesare legături puternice cu Florența pentru a putea găsi o justificare privind oferirea cheilor orașului", au declarat directorii Ubaldo Bocci, Jacopo Cellai, Alessandro Draghi și Federico Bussolin.

În luna august, starul hollywoodian s-a urcat la bordul unui vas pentru a-i aproviziona cu hrană pe cei aproximativ 150 de migranți aflați în ambarcațiune. Migranții așteptau o confirmare din partea autorităților unui stat european pentru a fi primiți. Astfel, vasului i-a fost permis să intre în apele italiene, după un amplu conflict.

Vaporul a fost blocat mai multe zile în largul coastelor italiene, în apropiere de insula Lampedusa, pentru că niciun stat european nu a acceptat să îi primească pe refugiații aflați la bord.

Gere, în vârstă de 70 de ani, s-a urcat la bordul navei și a cerut ajutor pentru refugiați.

În acest context, vicepremierul italian și liderul formaţiunii de extremă dreaptă Liga Nordului, Matteo Salvini, i-a sugerat lui Richard Gere să îi ducă pe migranții din ambarcațiune la Hollywood, cu "avionul său privat".

În cele din urmă, refugiații au fost salvați de pe ambarcațiunile găsite în derivă pe mare. "Erau două bărci în mijlocul apelor. Una dintre ele a fost întoarsă și controlată de marina libiană. Nu știm ce s-a întâmplat cu ei", a declarat Gere.

Potrivit Agenției pentru Refugiați a Organizației Națiunilor Unite, aproape 4.000 de migranți au ajuns în Italia pe mare doar anul acesta, cei mai mulți venind din Tunisia. Cifra arată o scădere semnificativă față de cele 23.370 de persoane înregistrate anul trecut.

Richard Gere are o carieră prestigioasă, emblematice fiind prestaţiile sale din "American Gigolo", de Paul Schrader, şi "Ofiţer şi gentleman", de Taylor Hackford - care i-a adus prima nominalizare la Globurile de Aur; interpretarea din drama din era jazz-ului "Cotton Club", de Francis Ford Coppola; rolul personajului negativ Mike Figgis din "Afaceri interne"; milionarul romantic Edward Lewis din comedia romantică "Frumuşica/ Pretty Woman", care i-a adus a doua nominalizare la Globul de Aur. Lor li se adaugă rolurile din drama romantică "Sommersby", de Jon Amiel, musicalul "Chicago" - pentru care a câştigat un Glob de Aur - şi "Dr. T şi femeile", un delicat studiu al relaţiilor, regizat de Robert Altman.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus