Stiri de ultima ora

Actorul Bill Murray, răsplătit cu prestigiosul premiu Mark Twain pentru comedie

Actorul Bill Murray, răsplătit cu prestigiosul premiu Mark Twain pentru comedie
Cultura
Actorul Bill Murray a primit duminică seară prestigioasa distincție Mark Twain Prize for American Humor, în cadrul unei ceremonii desfășurată la Kennedy Center, din Washington, cu participarea a numeroase staruri de la Hollywood, conform Reuters.

Murray, starul în vârstă de 65 de ani al unor filme memorabile precum "Groundhog Day", "Ghostbusters" sau "Rushmore", a susținut în fața selectei asistențe că succesul carierei sale își trage rădăcinile din dragostea pe care i-o poartă familiei dar și numeroșilor oameni talentați cu care a colaborat timp de peste 40 de ani.

"Este vorba de dragoste, ea ne-a adus pe lume, cu ea ieșim din lume. Te iubesc... să încercăm să repetăm aceste cuvinte unii cu alții", a declarat Murray după ce a acceptat premiul Mark Twain. Actorul, celebru și pentru spontaineitatea sa și lipsa de respect pentru etichetă, a dat mai departe premiul, un bust al lui Mark Twain, lăsându-l să circule din mână în mână în audiență, pentru a putea fi văzut de curioși.

Printre laureații premiului Mark Twain se numără Richard Pryor, Jonathan Winters, Carl Reiner, Whoopi Goldberg, Bob Newhart, Lily Tomlin, Lorne Michaels, Steve Martin, Neil Simon, Billy Crystal, George Carlin, Bill Cosby, Tina Fey, Will Ferrell, Ellen DeGeneres, Carol Burnett, Jay Leno și Eddie Murphy.

Realizatorul de televiziune Jimmy Kimmel l-a caracterizat pe Murray drept un genial și neînfricat extrovertit care poate scăpa basma curată din orice, indiferent dacă fură cartofi prăjiți de pe farfuriile oamenilor, sau dacă deturnează o conferință de presă la Casa Albă.

La ceremonie au mai participat Ivan Reitman, regizorul filmului "Ghostbusters", solista Miley Cyrus și realizatorul de televiziune David Letterman.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus