Stiri de ultima ora

Actorul argentinian Ricardo Darín, onorat de a fi laureat al Premiilor Platino ale cinematografiei latino-americane

Actorul argentinian Ricardo Darín, onorat de a fi laureat al Premiilor Platino ale cinematografiei latino-americane
Cultura
Actorul argentinian Ricardo Darín s-a declarat deosebit de onorat pentru a fi ales să primească un premiu pentru întreaga carieră, la gala Premiilor Platino ale cinematografiei latino-americane, care se desfășoară anul acesta în Uruguay, relatează EFE.

"Mă simt deosebit de onorat și sper ca aceste premii să aibă viață lungă", a declarat actorul la Punta del Este, populara localitate balneară uruguayană, unde se desfășoară sâmbătă și duminică a treia ediție a Premiilor Platino, care anterior au fost organizate în Panamá (2014) și Marbella (2015) și care sunt considerate Oscar-urile cinematografiei latino-americane.

Ricardo Darín, cunoscut publicului larg din filmul argentinian Relatos salvajes (2014), care a candidat la premiul Oscar pentru film străin, este de asemenea nominalizat la un premiu de platină pentru cel mai bun actor masculin în filmul "Truman".

Argentinianul îi succede astfel actriței braziliene Sonia Braga și actorului spaniol Antonio Banderas, laureați cu un premiu pentru întreaga carieră la edițiile din 2014 și respectiv 2015. Actorul și-a exprimat dorința ca Premiile Platino să servească la "unitatea" și "fraternitatea" cinematografiei latino-americane.

Gala Premiilor Platino va fi prezentată de regizorul, producătorul și actorul spaniol Santiago Segura, actrița uruguayană Natalia Oreiro și comicul mexican Adal Ramones și va fi transmisă duminică seara în peste 50 de țări de postul TNT pentru America Latină.

În afară de "Truman", la premiile ediției din acest an aspiră filmele El abrazo de la serpiente , de Ciro Guerra, și Ixcanul , de Jayro Bustamante, ambele cu câte opt nominalizări, alături de lungmetrajele El club , în regia lui Pablo Larraín, și El Clan , de Pablo Trapero, nominalizate la șase categorii.

Premiile Platino sunt organizate de asociația Entidad de Gestión de Derechos de los Productores Audiovisuales (Egeda), notează EFE.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus