Stiri de ultima ora

Actorul Alan Alda va primi un trofeu pentru întreaga carieră din partea prestigiosului Sindicat al actorilor americani

Actorul Alan Alda va primi un trofeu pentru întreaga carieră din partea prestigiosului Sindicat al actorilor americani
Cultura
Actorul Alan Alda, star al serialului "M.A.S.H.", nominalizat la premiile Oscar, va primi un trofeu pentru întreaga carieră din partea prestigiosului Sindicat al actorilor americani (Screen Actors Guild, SAG), la gala care va avea loc pe 27 ianuarie 2019, potrivit Reuters, scrie Mediafax.

Alda, care a devenit cunoscut pentru rolul "Hawkeye" Pierce, un medic militar din serialul de succes "M.A.S.H." - o producţie de comedie cu accente dramatice, inspirată de războiul din Coreea -, a anunțat, la începutul lunii august, că suferă de maladia Parkinson.

Alan Alda, în vârstă de 82 de ani, a fost nominalizat la premiile Oscar în 2005, pentru rolul din filmul "Aviatorul/ Aviator", de Martin Scorsese, și a mai jucat, printre altele, în serialul "The West Wing", pentru care a fost premiat cu un Primetime Emmy.

Pentru rolul din serialul "M.A.S.H.", Alda a primit, printre altele, șase premii Globul de Aur pentru cel mai bun actor. În afară de faptul că a jucat în celebrul serial, Alda a scris și regizat mai multe episoade ale producției TV care s-a bucurat de un succes imens. Ultimul episod, difuzat în 1983, a fost vizionat de 105,9 milioane de telespectatori în SUA.

Printre laureații din ultimii ani ai premiului pentru întreaga carieră acordat de SAG se numără Lily Tomlin, Debbie Reynolds, Carol Burnett, Betty White și Dick Van Dyke.

Înființat în 1933, Screen Actors Guild (SAG) reprezintă, în prezent, interesele a peste 100.000 de artiști de film și televiziune americani.

Din 1995, SAG organizează anual o ceremonie în cadrul căreia sunt oferite premii, considerate de mult timp un indicator al succesului la gala Oscar.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus