Stiri de ultima ora

Academicianul Răzvan Theodorescu vorbeşte despre „Cele două Europe” la Institutul Cultural Român

Răzvan Theodorescu                   FOTO: David Muntean

Institutul Cultural Român este gazda evenimentului de prezentare a volumului„Cele două Europe”, care, prin subiectul abordat, a suscitat dezbateri vii în mediul academic european .

Autorul volumului „Cele două Europe“, academicianul Răzvan Theodorescu, va dezbate pe 6 decembrie, de la ora 18.00, în Sala Mare a Institutului Cultural Român, destinul Europei care, în viziunea sa, „nu se rezumă la Uniunea Europeană, pentru că ea este invalidă fără marii jucători politici şi demografici care se numesc Rusia şi Turcia”.

„Nu demult, în aula Academiei Române a avut loc o dezbatere internaţională în centrul căreia se afla un scenariu de «if history»: ce va fi Europa peste cincizeci de ani? Au intrat în discuţie, fireşte, datele geopolitice ale prezentului şi cele ale unui trecut în care, acum alţi cincizeci de ani, continentul nostru era împărţit în două blocuri opuse ideologic, economic, politic şi militar.

Într‑o ipoteză pe care am expus‑o cu acel prilej şi care îmi pare şi verosimilă şi atrăgătoare, Europa viito­rului va fi din nou divizată după acest moment de ilu­zorie unitate”, declară academicianul Răzvan Theodorescu.

Articole similare :
comments powered by Disqus