Stiri de ultima ora

Volvo anticipează o creștere a vânzărilor de mașini electrice în Europa: "Ar fi o risipă de bani să sprijinim vânzările de mașini cu motoare termice"

Volvo anticipează o creștere a vânzărilor de mașini electrice în Europa: Ar fi o risipă de bani să sprijinim vânzările de mașini cu motoare termice
Auto
Volvo anticipează o creștere a vânzărilor de mașini electrice în Europa: "Ar fi o risipă de bani să sprijinim vânzările de mașini cu motoare termice"

Publicat Marti, 26.05.2020 de Daniel Popescu, Foto: Volvo

Volvo anticipează că pandemia de coronavirus va accelera vânzările de mașini electrice și consideră că lansarea unor programe de sprijin pentru mașinile cu motoare termice ar reprezenta o "risipă de bani".

Uniunea Europeană va anunța în această săptămână un amplu proiect pentru .

Uniunea intenționează să aloce 20 de miliarde de euro pentru achiziția de "mașini curate", însă Germania face presiuni pentru a include în această schemă și mașinile cu motoare termice care emit până la 140 grame de dioxid de carbon pe kilometru.

Oficialii Volvo consideră însă că pandemia de coronavirus va accelera achiziția de mașini electrice și că subvenționarea de mașini cu motoare termice ar fi o "risipă de bani".

"Electrificarea se va accelera. Ar fi bine să promovăm noile tehnologii, ar fi bine ca guvernele să sprijine mașinile electrice , care sunt mai scumpe în primii ani", a menționat Håkan Samuelsson, CEO-ul Volvo.

Acesta a oferit și o radiografie a cererii de mașini noi, în contextul în care Europa a început deja să elimine o parte dintre restricțiile de circulație.

"În Europa, cererea este la circa 30% din ceea ce este normal, dar în China cererea este deja cu 20% mai mare decât înainte de virus. Dacă semnalele sunt corecte, înseamnă că vom avea o recuperare bună. Orice altceva ar fi un dezastru pentru afaceri", a adăugat el.

Nu în ultimul rând, Samuelsson consideră că producătorii ar trebui să-și diversifice lanțurile de furnizori și să nu se mai bazeze doar pe China.

"Europa și Statele Unite au nevoie de mai multe joburi în producție. Trebuie să producem mașinile acolo unde le vindem. Nu ne putem baza pe China pentru a produce totul", a mai precizat el.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus