Stiri de ultima ora

Volkswagen va reduce gama de versiuni: 25% dintre variantele de motoare și transmisii vor fi ...

Volkswagen va reduce gama de versiuni: 25% dintre variantele de motoare și transmisii vor fi ...
Auto
Volkswagen va elimina din gama 25% dintre variantele de motoare și transmisii, iar versiunile de bază ale unităților de propulsie vor fi oferite doar cu cutie manuală.

Volkswagen a anunțat joi un amplu program de reducere a costurilor, care va fi îndeplinit în special printr-o reducere a gamei de versiuni.

Principala noutate este reducerea cu 25% a variantelor de motoare și transmisii începând de anul viitor, iar "victimele" vor fi variantele care înregistrează cele mai mici vânzări.

A doua măsură prevede că versiunile de bază ale motoarelor vor fi disponibile numai cu cutie de viteze manuală, astfel că nu vor mai putea fi achiziționate împreună cu o cutie de viteze automată. În plus, versiunile de bază nu vor mai fi disponibile cu tracțiune integrală. 

Ambele măsuri au rolul de a simplifica procesul de producție și lanțul de furnizori, ceea ce va permite o reducere a costurilor. De asemenea, 80% dintre mașinile produse de Volkswagen vor utiliza platforma MQB, în creștere de la 60% în prezent.

Volkswagen va adopta această strategie cu scopul de a reduce costurile cu până la 3 miliarde de euro până în anul 2023. Banii vor fi utilizați ulterior pentru dezvoltarea de modele electrice , servicii de mobilitate și mașini autonome, în contextul în care bugetul alocat pentru aceste programe va fi de 11 miliarde de euro.

Articole similare :
comments powered by Disqus