Stiri de ultima ora

Volkswagen va plăti o amendă de 150 de milioane de dolari în Canada: nemții au recunoscut ...

Volkswagen va plăti o amendă de 150 de milioane de dolari în Canada: nemții au recunoscut ...
Auto
Volkswagen va plăti o amendă de 150 de milioane de dolari în Canada: nemții au recunoscut trucarea emisiilor diesel

Publicat Joi, 23.01.2020 de Paul Cosma

Volkswagen trebuie să plătească o amendă de 150 de milioane de dolari în Canada, după ce a recunoscut că a manipulat emisiile diesel pentru aproximativ 128.000 de mașini. Producătorul german a pledat vinovat pentru 60 de capete de acuzare privind încălcarea legii mediului și furnizarea de informații false.

Anul trecut, autoritățile canadiene au acuzat Volkswagen  de încălcarea legislației naționale de mediu și distribuirea de informații false cu privire la emisiile vehiculelor pe care grupul german le-a exportat în statul nord-american.

Canada a anunțat 60 de capete de acuzare în dreptul Volkswagen , dintre care 58 se refereau la încălcarea legii emisiilor în perioada ianuarie 2008 - decembrie 2015. Grupul german este acuzat că a exportat în Canada 128.000 de vehicule ce erau echipate cu un soft care “păcălea” sistemul de măsurare a emisiilor.

Un tribunal canadian a aplicat acum o amendă de 150 de milioane de dolari după ce Volkswagen a recunoscut acuzațiile și a pledat vinovat la toate capetele de acuzare. Este cea mai mare amendă impusă vreodată în Canada pentru încălcarea legislației de mediu, de 26 de ori mai mare decât recordul precedent.

Volkswagen spune că banii vor fi folosiți de Canada în cadrul unor proiecte de protejare a mediului la nivel național.

De la izbucnirea scandalului Dieselgate în 2015, producătorul german a plătit până acum amenzi de peste 30 de miliarde de euro.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus