Stiri de ultima ora

Volkswagen pregătește un plan pe 10 ani: reduceri de costuri, alianțe cu rivalii și ...

Volkswagen pregătește un plan pe 10 ani: reduceri de costuri, alianțe cu rivalii și ...
Auto
Volkswagen pregătește un plan pe 10 ani: reduceri de costuri, alianțe cu rivalii și transformarea Audi într-un centru de dezvoltare pentru grup

Publicat Luni, 05.11.2018 de Paul Cosma

Șeful Volkswagen, Herbert Diess, va prezenta un plan pe 10 ani prin care grupul german vrea să-și reducă nivelul costurilor prin colaborarea cu constructorii rivali. Potrivit planului ce ar urma să fie publicat pe 16 noiembrie, Audi va deveni centrul de dezvoltare pentru grupul VW.

În mai puțin de două săptămâni, grupul Volkswagen se pregătește să prezinte publicului o strategie elaborată pentru următorul deceniu, proiect pus la cale de CEO-ul Herbert Diess.

Potrivit unor surse Reuters, Diess vrea să taie costurile VW prin alianțe cu rivalii în domeniul vehiculelor electrice și autonome. Totodată, șeful VW vrea să transforme Audi într-un centru de dezvoltare pentru întregul grup german.

La nivel global, producătorii de automobile încearcă să se alieze pentru a face economiile necesare pentru dezvoltarea viitoarelor mașini electrice și autonome. Grupul VW încearcă să acopere o parte din “găurile” financiare provocate de amenzile din scandalul Dieselgate.

“Planul nostru strategic nu acoperă doar următorii 5 ani, ci mai degrabă întregul deceniu ce va urma,” a spus una dintre sursele din cadrul VW.

Conducerea grupului german vrea o restructurare la nivelul brandurilor, astfel încât fiecare brand să aibă sarcini bine definite, fără ca eforturile lor să se suprapună în anumite proiecte de dezvoltare tehnologică.

Articole similare :
comments powered by Disqus