Stiri de ultima ora

Volkswagen mărește stocurile de mașini din Marea Britanie înainte de Brexit: “Nu putem ...

Volkswagen mărește stocurile de mașini din Marea Britanie înainte de Brexit: “Nu putem ...
Auto
Volkswagen mărește stocurile de mașini din Marea Britanie înainte de Brexit: “Nu putem să compensăm costurile dacă vor exista taxe vamale”

Publicat Joi, 10.10.2019 de Paul Cosma

Grupul Volkswagen a anunțat mărirea stocurilor de mașini din Marea Britanie înainte de Brexit. Nemții spun că, în cazul în care nu va exista un acord și vor fi introduse taxe vamale, VW nu va putea să absoarbă sau să compenseze costurile suplimentare, iar mașinile vor deveni mai scumpe pentru clienți.

Marea Britanie este programată să părăsească UE pe data de 31 octombrie, însă negocierile dintre britanici și autoritățile de la Bruxelles trenează, iar companiile ce activează în Regat sunt tot mai îngrijorate.

Perioada de așteptare și lipsa de certitudine au ecou în industria britanică, în contextul în care companiile nu știu la ce să se aștepte pe termen scurt și mediu. Între timp, companiile din industria auto se pregătesc pentru un scenariu negativ și anunță măsuri prin care să reducă riscurile la un nivel cât mai mic.

Dacă unii producători auto au anunțat întreruperi temporare ale producției, alții pun la cale creșterea stocurilor înainte de Brexit. În această categorie se încadrează și Volkswagen , grupul anunțând că a mărit stocurile de mașini pentru a se pregăti de un “hard” Brexit.

Potrivit lui Juergen Stackmann, director de marketing și vânzări, VW nu poate să compenseze sau să absoarbă costurile suplimentare în cazul în care vor fi introduse taxe vamale între Marea Britanie și UE.

“Am optimizat nivelul stocurilor pentru a amâna temporar impactul taxelor, însă există niște limite în acest caz. Trebuie să fim realiști asupra faptului că mașinile vor deveni mai scumpe pentru clienți,” a spus Stackmann.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus