Stiri de ultima ora

Volkswagen și E.ON au dezvoltat o stație de încărcare ultra-rapidă pentru mașini ...

Volkswagen și E.ON au dezvoltat o stație de încărcare ultra-rapidă pentru mașini ...
Auto
Volkswagen și E.ON au dezvoltat o stație de încărcare ultra-rapidă pentru mașini electrice: autonomie de 200 de kilometri în 15 minute

Publicat Joi, 13.02.2020 de Paul Cosma

Volkswagen și E.ON au prezentat prototipul unei stații de încărcare ultra-rapidă pentru mașini electrice, cu capacitate de până la 150 kW. Noua stație poate încărca simultan două mașini electrice și promite că o “alimentare” de 15 minute va asigura o autonomie de 200 de kilometri. O rețea de astfel de stații va fi creată inițial în Germania.

Volkswagen anunță o "soluție mai rapidă și mai flexibilă" care să ajute la dezvoltarea infrastructurii de încărcare pentru mașini electrice la nivel european.

În parteneriat cu E.ON, grupul german a dezvăluit prototipul unei stații de încărcare ultra-rapidă pe care vrea să o introducă în producția de serie în a doua jumătate a anului.

Noua stație, cu o capacitate de până la 150 kW, poate fi instalată pe principiul “plug & play” și va fi alimentată cu energie din surse regenerabile.

Potrivit VW, stația poate încărca simultan două mașini electrice , iar o “alimentare” de 15 minute va asigura autonomia necesară pentru 200 de kilometri. Nemții nu oferă detalii despre costurile de instalare și de încărcare a vehiculelor electrice .

În faza inițială, proiectul Volkswagen – E.ON presupune crearea unei rețele de astfel de stații în benzinăriile din Germania.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus