Stiri de ultima ora

Vânzări premium în luna iulie: Mercedes-Benz crește puternic și se distanțează de BMW ...

Vânzări premium în luna iulie: Mercedes-Benz crește puternic și se distanțează de BMW ...
Auto
Vânzări premium în luna iulie: Mercedes-Benz crește puternic și se distanțează de BMW și Audi

Publicat Miercuri, 14.08.2019 de Daniel Popescu

Mercedes-Benz a fost cel mai mare constructor premium din lume și în luna iulie, după o creștere puternică a vânzărilor cu 12%. BMW ocupă locul doi după o creștere de 1.6%, în timp ce Audi continuă declinul.

A doua jumătate a anului a început cu o evoluție suprinzatoare la capitolul vânzări pentru Mercedes-Benz .

După ce în primele șase luni a raportat , constructorul german a anunțat că vânzările pentru luna iulie au crescut cu 12%, la aproape 189.000 de unități.

De altfel, aceasta a devenit cea mai bună lunia iulie din istoria germanilor, iar principala explicație este creșterea puternică a vânzărilor din Europa și China, în special creșterea de modele compacte cu circa 30%.

Între timp, BMW a raportat puțin peste 157.000 de unități în luna iulie, în creștere cu 1.6% comparativ cu iulie 2018. Cel mai dinamic segment pentru BMW este reprezentat de SUV-uri, în contextul în care vânzările modelelor din gama M au crescut cu aproape 30%.

În schimb, Audi continuă să aibă o evoluție negativă în acest an. Constructorul de la Ingolstadt a înregistrat vânzări de 155.000 de unități, în scădere cu circa 6.1% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Cu toate acestea, oficialii mărcii susțin că producătorul este pe drumul cel bun pentru a înregistra o creștere în a doua jumătate a anului.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus