Stiri de ultima ora

Vânzările de mașini s-au prăbușit cu 93% în Franța după intrarea țării în carantină

Vânzările de mașini s-au prăbușit cu 93% în Franța după intrarea țării în carantină
Auto
Vânzările de mașini s-au prăbușit cu 93% în Franța după intrarea țării în carantină

Publicat Joi, 26.03.2020 de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com

Vânzările zilnice de mașini noi au scăzut în Franța cu 93% începând din 17 martie, când țara a intrat în carantină, comparativ cu media de vânzări din prima jumătate a lunii martie, potrivit primelor estimări.

Piața auto europeană va înregistra un declin puternic la vânzări în umatoarele luni, ca urmare a faptului că aproape toate țările au impus carantină și permit locuitorilor să iasă din case doar pentru a merge la locul de muncă sau pentru rezolvarea unor urgente.

După ce primele estimări venite din Olanda indică o scădere cu 30% a înmatriculărilor, situația este mult mai gravă în Franța, potrivit estimărilor realizate de compania Autoviza, care se ocupă cu furnizarea de rapoarte pentru vânzarea de mașini.

Astfel, în Franța s-au vândut în medie 3.596 de mașini noi pe zi în perioada 1-16 martie și numai 254 de mașini noi pe zi după 17 martie, ziua în care Franța a impus carantina.

În ansamblu, scăderea pieței auto după 17 martie este de 93% comparativ cu prima jumătate a lunii.

"Cu siguranță exista un colaps al cererii. Carantina a impus practic interzicerea posibilității de a merge la dealeri, iar toate uzinele din Europa sunt închise", spun oficialii Plate-Forme Automobile, o entitate care reprezintă interesele industriei auto din Franța.

Tot în această săptămână, Ministerul Economiei a anunțat că anticipează o scădere de 80% - 85% a veniturilor obținute de constructorii auto din vânzarea de mașini.

O scădere asemănătoare s-a remarcat și pe piața de mașini second-hand: francezii au cumpărat în medie 3.622 de mașini second-hand pe zi după 17 martie, în scădere cu 78% de la media zilnică de 16.304 unități în prima jumătate a lunii.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus