Stiri de ultima ora

Vânzări premium în septembrie: BMW îmbunătățește rezultatul de anul trecut, în timp ce ...

Vânzări premium în septembrie: BMW îmbunătățește rezultatul de anul trecut, în timp ce ...
Auto
Vânzări premium în septembrie: BMW îmbunătățește rezultatul de anul trecut, în timp ce Mercedes-Benz și Audi înregistrează scăderi consistente

Publicat Luni, 15.10.2018 de Cornel Șocariciu

Noul ciclul de testare WLTP a jucat un rol important și în segmentul premium. Vânzările raportate de Mercedes-Benz în luna septembrie au fost mai slabe cu 8.2%, în timp ce Audi înregistrează o scădere de 22%. În schimb, BMW reușește o creștere de 0.8%.

Noul ciclu de testare WLTP a reușit să pună în dificultate mulți constructori auto, iar lipsa unor versiuni din gamă a dus la o scădere importantă a vânzărilor în luna septembrie. Această situație a fost înregistrată și în zona premium, acolo unde Mercedes-Benz și Audi au raportate vânzări în scădere.

În luna septembrie, Mercedes-Benz a comercializat 202.819 unități, în scădere cu 8.2% față de aceeași perioadă a anului trecut. Cu toate acestea, constructorul din Stuttgart rămâne lider după primele nouă luni ale anului cu peste 1.7 milioane de mașini comercializate la nivel global, în scădere cu 0.1% față de perioada similară din 2017.

În Europa, vânzările Mercedes-Benz au scăzut cu 9.4% în luna septembrie, în timp ce pe piața din China , constructorul din Stuttgart reușește o creștere cu 6.9%.

Luna septembrie nu a fost una generoasă pentru Audi. Producătorul din Ingolstadt a vândut 139.150 de mașini, cu 22% mai puțin față de aceeași perioadă a anului trecut. După primele nouă luni, Audi raportează 1.4 milioane de mașini vândute, în creștere cu 2% față de același interval din 2017.

În septembrie, cea mai mare scădere înregistrată de Audi a avut loc pe piața din Germania (-69.4%). În Marea Britanie, vânzările Audi au scăzut cu 53.6%, în timp ce în Spania, scăderea a fost de 59.4%. La nivelul Europei, Audi înregistrează o scădere de 55.5%. În schimb, pe piața din China, lucrurile au mers excelent pentru constructorul din Ingolstadt: 12.5% este creșterea înregistrată în luna septembrie.

În ciuda evoluției înregistrată la nivelul pieței din Europa de majoritatea constructorilor, BMW a raportat la final de septembrie o creștre cu 0.8% (200.710 unități). În primele nouă luni ale anului, producătorul bavarez a vândut peste 1.5 milioane de mașini, cu 1.9% mai mult față de perioada similară din 2017.

În luna septembrie, BMW a vândut în Europa 113.620 de mașini, în scădere cu doar 4.9%, în timp ce în China, constructorul din Munchen raportează o creștere cu 13.2% (59.616 unități).
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus