Stiri de ultima ora

Vânzări premium: Mercedes rămâne lider după primele 8 luni, dar vânzările germanilor au ...

Vânzări premium: Mercedes rămâne lider după primele 8 luni, dar vânzările germanilor au ...
Auto
Vânzări premium: Mercedes rămâne lider după primele 8 luni, dar vânzările germanilor au scăzut cu peste 8% în august

Publicat Joi, 13.09.2018 de Daniel Popescu

Mercedes ocupă în continuare primul loc în topul celor mai mari constructori auto premium din lume, însă constructorul a înregistrat o scădere puternică a vânzărilor de peste 8% în luna august.

Piața auto premium este dominată în continuare de cei trei mari constructori germani, Mercedes, BMW și Audi , însă evoluțiile acestora au fost contradictorii în luna august.

Astfel, pe de o parte, Mercedes a anunțat comercializarea a aproape 156.000 de unități în luna august, în scădere puternică cu 8.5% comparativ cu luna august 2017, în timp ce Audi a crescut cu aproape 11% la 153.900, reușind astfel să se apropie puternic de producătorul de la Stuttgart. La rândul lor, cei de la BMW au înregistrat o creștere de 3.2% în august, la aproape 152.000 de unități.

Mercedes afirmă că scăderea din august a fost cauzată de o serie de probleme temporare. "A existat un impact asupra vânzărilor din august din cauza disponibilității modelelor, inclusiv ca urmare a schimbărilor din gamă sau a întârzierilor în certificarea pe anumite piețe", menționează germanii în comunicatul de presă.

În Europa, vânzările celor de la Mercedes au scăzut cu 10.7%, la aproape 55.000 de unități. Cel mai probabil, cauza este legată de noile omologări WLTP care au intrat în vigoare de la 1 septembrie, însă pe de altă parte rivalii de la BMW și Audi nu au resimțit încă acest lucru: Audi a crescut în Europa cu peste 21%, la puțin peste 60.000 de unități, în timp ce BMW raportează vânzările continentale doar împreună cu cele ale brandului Mini și ale diviziei de motociclete: +0.7%. Pe de altă parte, BMW a raportat o creștere consistentă de 30% pentru divizia BMW i dedicată mașinilor electrice și hibride.

În acest context, Mercedes ocupă în continuare prima poziție în clasamentul primelor 8 luni ale anului, cu puțin peste 1.5 milioane de unități, însă creșterea anuală s-a temperat la numai 1.1%. Rivalii de la BMW au crescut cu 2.2% și au ajuns astfel la 1.36 de milioane de unități, însă marele câștigător este Audi. Producătorul de la Ingolstadt a raportat o creștere de 5.5% în primele 8 luni, la 1.26 milioane de unități, astfel că a redus diferența față de BMW.

Cel mai probabil, cei trei constructori se vor confrunta cu scăderi majore de vânzări în Europa în luna septembrie, ca urmare a timpului necesar pentru adaptarea la noul regulament pentru emisii WLTP.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus