Stiri de ultima ora

Tesla va produce Model 3 și Model Y la uzina de lângă Berlin: producția va ajunge la 500. ...

Tesla va produce Model 3 și Model Y la uzina de lângă Berlin: producția va ajunge la 500. ...
Auto
Tesla va produce Model 3 și Model Y la uzina de lângă Berlin: producția va ajunge la 500.000 de unități pe an

Publicat Marti, 07.01.2020 de Paul Cosma

Tesla va produce Model 3 și SUV-ul Model Y la viitoarea uzină de lângă Berlin, pe lângă alte modele ce vor fi lansate ulterior, potrivit unui anunț al autorităților din landul Brandenburg. Fabrica va fi deschisă în iulie 2021 și va atinge o producție de până la 500.000 de mașini electrice pe an.

Autoritățile germane au confirmat informațiile potrivit cărora fabrica Tesla de lângă Berlin va avea o producție anuală de circa 500.000 de unități.

Oficialii landului Brandenburg spun că viitoarea uzină va găzdui producția lui Model 3 și a SUV-ului electric Model Y, urmând ca acolo să fie produse și alte modele ale constructorului american.

Deschiderea fabricii este programată pentru iulie 2021, iar Tesla va angaja mai mult de 3.000 de angajați, numărul acestora urmând să ajungă la 8.000 pe termen lung.

Chiar dacă aceasta va fi doar a treia uzină Tesla, aceasta va fi cunoscută drept Gigafactory 4. Gigafactory 1 este uzina Tesla din Nevada, în timp ce Gigafactory 3 este uzina din China. În schimb, Gigafactory 2 este o fabrică de panouri solare amplasată în New York. De asemenea, Tesla mai are o uzină de asamblare în Europa la Tilburg (Olanda).
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus