Stiri de ultima ora

Tesla respinge acuzațiile cu privire la "accelerarea involuntară" a ...

Tesla respinge acuzațiile cu privire la "accelerarea involuntară" a ...
Auto
Tesla respinge acuzațiile cu privire la "accelerarea involuntară" a mașinilor sale: "Acuzațiile vin de la persoane care vor scăderea acțiunilor la bursă"

Publicat Marti, 21.01.2020 de Daniel Popescu, Foto: Tesla

Tesla a respins categoric acuzațiile cu privire la "accelerarea involuntară" a mașinilor sale și susține că acestea au fost formulate de persoane care au interesul ca valoarea acțiunilor pe bursă să scadă.

La sfârșitul săptămânii trecute, Agenția pentru Siguranța Rutieră din Statele Unite (NHTSA) a anunțat că analizează o petiție potrivit căreia "vehiculele Tesla accelerează involuntar cu o frecvență semnificativ mai mare decât alte modele prezente pe piață".

În plus, inițiatorii petiției au solicitat celor de la NHTSA să recheme în service toate mașinile Tesla produse după anul 2013, adică aproximativ 500.000 de unități.

Tesla a reacționat prin intermediul unei postari pe blogul oficial în care a negat aceste informații, iar oficialii afirmă că petiția este semnată inclusiv de Brian Sparks, un investitor care a mizat sume impoortante de bani pe bursa americană că valoarea acțiunilor Tesla va scădea.

"Petiția este complet falsă și a fost înaintată de cineva care a pariat pe scăderea acțiunilor Tesla. Investigăm fiecare incident și în cazul fiecăruia dintre ele am confirmat că mașina a funcționat conform parametrilor. Cu alte cuvinte, mașina accelerează dacă și numai dacă șoferul a inițiat comanda și încetinește sau se oprește atunci când șoferul aplică frâna", menționează Tesla în comunicat.

Prețul începând din vara acestui an, de la circa 210 dolari în luna august la peste 510 dolari în prezent, ca urmare a evoluției bune a bursei americane și a startului producției Model 3 în China.

În schimb, numeroși investitori au pariat sume importante de bani că acțiunile Tesla vor scădea, iar aceștia au pierdut în total circa două miliarde de dolari, potrivit unor estimări ale societăților financiare din SUA. Până în prezent, oficialii NHTSA au afirmat doar că "vor analiza cu atenție petiția și datele relevante" înainte de a lua o decizie dacă aceasta este sau nu îndreptățită.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus