Stiri de ultima ora

Statul cauta constructor pentru 37 km din Autostrada Transilvania. Cat costa un kilometru

Statul cauta constructor pentru 37 km din Autostrada Transilvania. Cat costa un kilometru
Auto
CNADNR cauta constructor pentru executia unui tronson de 37,2 de kilometri, pe traseul Ogra (judetul Mures) - Campia Turzii (judetul Cluj), parte din Autostrada Transilvania, proiectul avand o valoare estimata de pana la 2,33 miliarde lei (531,5 milioane euro), inclusiv TVA.

Contractul de proiectare si executie pentru realizarea sectiunii 2A: Ogra - Campia Turzii a autostrazii Brasov - Targu Mures - Cluj - Oradea va fi atribuit prin licitatie deschisa, pentru pretul cel mai scazut.

La valoarea maxima anuntata, CNADNR va plati 14,27 milioane euro pe kilometru de autostrada. Proiectul este impartit in trei loturi, respectiv Ogra - Iernut (3,6 km), Iernut - Chetani (17,9 km) si Chetani - Campia Turzii (15,7 km), scrie Mediafax .

Premierul  Victor Ponta  declara in luna mai ca lucrarile la Autostrada Transilvania pot fi reincepute in aceasta toamna , intrucat la buget au fost inregistrate incasari suplimentare, ca urmare a cresterii accizei la combustibili.

Pe de alta parte, transportatorii sustin ca acciza de 7 eurocenti/litru de motorina, din care Guvernul intentiona sa construiasca mai multe tronsoane de autostrada, a adus pierderi la bugetul de stat in loc de incasari suplimentare.
dailybusiness.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus