Stiri de ultima ora

Șoferii români au circulat cu viteze excesive și în perioada sărbătorilor

Șoferii români au circulat cu viteze excesive și în perioada sărbătorilor
Auto
Șoferii români au circulat cu viteze excesive și în perioada sărbătorilor

Un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) informează că în perioada 27 decembrie 2018 – 2 ianuarie 2019, mai mulți șoferi au fost prinși conducând pe șoselele din România cu viteze excesive sau sub influența băuturilor alcoolice.

Accidentele rutiere ucid 1.35 milioane de oameni pe an

Polițiștii Brigăzii Autostrăzi și Misiuni Speciale au depistat 68 de conducători auto care au circulat cu mai mult de 50 km/h peste limita legală, iar 14 dintre aceștia circulau cu viteze de peste 200 km/h.

”Recordul” a fost stabilit de un cetățean străin, care conducea pe porțiunea Autostrăzii A3 dintre Turda și Borș. Acesta a fost prins de aparatul radar în timp ce circula cu o viteză de 226 km/h. Șoferul a primit o amendă de 2.900 de lei, iar permisul i-a fost suspendat pe o perioadă de 90 de zile.

Dar nu aceasta a fost cea mai mare viteză cu care un șofer a fost prins de radar în România. Tot pe aceeași porțiune de drum, în aprilie 2017, un șofer român a fost prins în timp ce conducea .

Tot în perioada dintre Crăciun și Anul Nou, polițiștii au identificat șase persoane care conduceau autoturisme în timp ce se aflau sub influența băuturilor alcoolice. Pentru aceștia au fost întocmite dosare penale sau acordate amenzi usturătoare, după caz.

”Cel mai băut” conducător auto prins de polițiști prezenta o valoare de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, și a fost prins imediat după trecerea dintre ani, pe 1 ianuarie. Acesta se deplasa pe Autostrada A2, iar pe numele lui a fost deschis un dosar penal, titrează Digi24.ro .
auto-bild

Articole similare :
comments powered by Disqus