Stiri de ultima ora

Skoda confirmă că noua generație Octavia va fi prezentată în acest an: compacta ar putea ...

Skoda confirmă că noua generație Octavia va fi prezentată în acest an: compacta ar putea ...
Auto
Skoda confirmă că noua generație Octavia va fi prezentată în acest an: compacta ar putea primi versiune plug-in hybrid

Publicat Miercuri, 20.03.2019 de Daniel Popescu

Noua generație Skoda Octavia va fi prezentată în acest an, cel mai probabil la Salonul Auto de la Frankfurt din luna septembrie. Modelul ar putea primi și o versiune plug-in hybrid.

Skoda a oferit miercuri o serie de detalii importante cu privire la planurile pe care le are pe termen scurt, în cadrul conferinței anuale în care și-a prezentat rezultatele financiare pentru anul trecut.

Astfel, noua generație Skoda Octavia va fi prezentată oficial în acest an, cel mai probabil la Salonul Auto de la Frankfurt, care va avea loc în luna septembrie.

"Octavia rămâne cel mai bine vândut model al nostru. Am vândut 388.000 de unități în 2018, chiar dacă este în al șaptelea an pe piață. Vom introduce o nouă generație Octavia mai târziu în acest an, la timp pentru ", a declarat Benard Maiher, CEO-ul Skoda.

O serie de imagini apărute în vara anului trecut cu o versiune de teste camuflată au indicat deja faptul că noua generație va renunța la controversatele blocuri optice duble introduse pe Octavia facelift.

Anterior, Skoda a confirmat că noua Octavia va fi disponibilă în continuare cu motorul pe benzină de 1.0 litri și 150 de cai putere , în ciuda unor speculații că cehii ar putea renunța la acesta. De asemenea, presa internațională speculează că gama de motorizări va include și o unitate diesel TDI cu capacitatea de 1.5 litri, dar și versiuni mild-hybrid și plug-in hybrid.

În plus, vor apărea o serie de dotări moderne împrumutate de la noul model Scala , care a fost prezentat în luna decembrie ca înlocuitor pentru Rapid Spaceback.

Skoda Octavia ocupă locul doi într-un clasament al în Europa în 2018 și este cea mai vândută mașina de import în România.

Tot miercuri, oficialii Skoda au anunțat că nu au luat încă o decizie cu privire la dezvoltarea unui model electric accesibil care să concureze cu viitoarele hatchback-uri Volkswagen ID și Seat el-Born.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus