Stiri de ultima ora

Sfârșit de drum pentru Suzuki Jimny: modelul va fi comercializat "în cantități ...

Sfârșit de drum pentru Suzuki Jimny: modelul va fi comercializat "în cantități ...
Auto
Sfârșit de drum pentru Suzuki Jimny: modelul va fi comercializat "în cantități foarte limitate în 2020" din cauza emisiilor prea mari

Publicat Luni, 27.01.2020 de Daniel Popescu, Foto: Suzuki

Suzuki Jimny va fi comercializat în Europa doar "în cantități foarte limitate în 2020" și cel mai probabil va fi eliminat din gamă începând de anul viitor din cauza emisiilor prea mari.

Presa britanică a relatat la sfârșitul săptămânii trecute că Suzuki va elimina modelul Jimny din gama europeană din cauza emisiilor foarte ridicate.

Reprezentanții constructorului japonez au reacționat rapid la aceste informații, însă s-au limitat să afirme doar că modelul "va fi comercializat în cantități foarte limitate în 2020".

În acest context, este foarte probabil ca Jimny să dispară din gama europeană începând din 2021, mai ales că japonezii au confirmat anterior că modelul "afectează în mod negativ întreaga gamă de emisii de dioxid de carbon după 2020".

Cu câteva luni în urmă, presa internațională a relatat că Suzuki va vinde în Europa doar modele hibride, , element care sugerează că japonezii aveau deja de gând să renunțe treptat la acest model.

Pe de altă parte, presa britanică speculează că modelul ar putea fi transformat într-un vehicul comercial pentru a putea fi comercializat în continuare fără să aibă un impact asupra emisiilor medii ale brandului.

Începând din 1 ianuarie 2021, constructorii auto trebuie să respecte în Europa o limită maximă de emisii de 95 de grame pe kilometru la nivel de marcă.

Potrivit datelor oficiale, Jimny emite 154 de grame de dioxid de carbon pe kilometru în versiunea cu cutie de viteze manuală și 170 de grame de dioxid de carbon pe kilometru în varianta u cutie de viteze automată.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus