Stiri de ultima ora

Șeful Nissan recunoaște că a primit mai mulți bani decât ar fi trebuit și că a ...

Șeful Nissan recunoaște că a primit mai mulți bani decât ar fi trebuit și că a ...
Auto
Șeful Nissan recunoaște că a primit mai mulți bani decât ar fi trebuit și că a încălcat procedurile companiei: “Îmi pare rău, voi da banii înapoi”

Publicat Joi, 05.09.2019 de Paul Cosma

Șeful Nissan este în centrul unui nou scandal, după ce o investigație internă a scos la iveală că a primit compensații financiare mai mari decât ar fi trebuit și că a încălcat procedurile în acest sens. “Îmi pare rău, voi da banii înapoi,” a spus Hiroto Saikawa. El este considerat artizanul arestării lui Carlos Ghosn, fostul șef Renault-Nissan, cel acuzat de multiple nereguli financiare și care așteaptă să fie judecat în Japonia.

Nissan se confruntă cu noi probleme de imagine, după ce o anchetă în sânul companiei a evidențiat probleme privind compensațiile financiare oferite CEO-ului și altor directori executivi.

În centrul atenției se află șeful Hiroto Saikawa, cel care a recunoscut că a primit mai mulți bani decât ar fi trebuit și că a încălcat procedurile interne. Saikawa susține că acele compensații au fost făcute pe baza unui sistem realizat de Carlos Ghosn și că a crezut că “procedurile au fost corecte”.

“Îmi pare rău că am provocat îngrijorări. Voi da banii înapoi,” a spus Saikawa, negând că a fost implicat direct în elaborarea compensațiilor financiare incorecte.

Nissan a transmis oficial că rezultatele anchetei interne vor fi discutate în Board în data de 9 septembrie. Compania trebuie să dea explicații, în contextul în care încerca să-și repare imaginea șifonată după telenovela Carlos Ghosn, începută în noiembrie 2018 cu arestul fostului șef Renault-Nissan.

În ceea ce-l privește pe Ghosn, acesta așteaptă să fie judecat în Japonia sub acuzația că a prejudiciat Nissan cu suma de 5 milioane de dolari. El a negat toate acuzațiile care i-au fost aduse, spunând că a fost victima unui complot.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus