Stiri de ultima ora

SCHIMBARE MAJORĂ a Codului Rutier din octombrie: Niciun șofer român NU va mai putea face asta...

SCHIMBARE MAJORĂ a Codului Rutier din octombrie: Niciun șofer român NU va mai putea face asta...
Auto
Luna octombrie a venit cu schimbări majore pentru şoferii din ţara noastră. Codul Rutier le permite de acum românilor să îşi plătească amenzile rutiere reduse la jumătate într-un interval de timp mai mare.

Astfel, de la 1 octombrie contravenienţii vor putea să-şi achite amenzile într-un interval de maximum 15 zile lucrătoare de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal. Până acum, amenzile primite de la polițistii rutieri puteau fi plătite la jumătate în primele 48 de ore. 

”Contravenientul poate achita, în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ, agentul constatator făcând menţiune despre această posibilitate în procesul-verbal”, potrivit modificărilor aduse articolului 28 din ordonanţa nr. 2 din 12 iulie 2001.

O altă schimbare prevede că amenzile nu vor mai putea fi plătite direct la agentul constatator.

Potrivit stirimondene.fanatik.ro, pentru a plăti amenda rutieră la jumătate, şoferii vor trebui să meargă fie la sucursalele CEC, la Trezorerie, la casieriile autorităţilor administraţiei publice locale sau vor putea face plata online sau pe ghiseul.ro.  

Articole similare :
comments powered by Disqus