Stiri de ultima ora

Schimbări majore la Dacia: Lodgy primeşte o nouă versiune a motorului 1,3 litri TCe! Logan nu mai e disponibil pe unele pieţe

Schimbări majore la Dacia: Lodgy primeşte o nouă versiune a motorului 1,3 litri TCe! Logan nu mai e disponibil pe unele pieţe
Auto
La Dacia are loc un amplu proces de schimbare a propulsoarelor pentru alinierea la noile standard de poluare şi acest lucru se întâmplă într-un ritm mult mai alert faţă de previziunile iniţiale.

, noi informaţii ne indică faptul că urmează o nouă rundă de actualizări în gama producătorului de la Mioveni.

Dacia Lodgy primeşte o nouă versiune a motorului 1,3 litri TCe

Deşi ne aşteptam să aflăm că în gama Lodgy să fie disponibil noul propulsor în trei cilindri TCe 100 aflat deja în producţie la Mioveni pentru înlocuirea motorului SCe 100, lucrurile stau altfel: Dacia Lodgy primeşte o versiune a propulsorului de 1,3 litri folosită deja pentru foarte multe maşini din cadrul alianţei.  Este vorba de acelaşi motor folosit pentru Dacia Duster în versiunile de putere de 130 CP şi 150 Cp, În cazul gamei Lodgy acesta va fi oferit în varianta de 100 CP!

Dacia Lodgy 1,3 litri TCe 100 poate fi deja configurată pe piaţa franceză chiar de la echiparea de bază şi are un preţ de pornire care începe de la 13.750 euro. Până la acest moment nu ştim dacă această nouă variantă de motorizare pentru  Dacia Lodgy va fi introdusă şi pentru piaţa din România.

Logan nu mai e disponibil pe unele pieţe

Un alt aspect interesant în gama Dacia constă în dispariţia de pe câteva pieţe a modelului Logan. Acesta nu mai poate fi comandat de aproximativ o lună în Italia, Austria, Germania şi alte ţări din UE.  Un motiv plauzibil ar fi introducerea noului motor în trei cilindri în oferta comercială şi asta ar putea dura ceva timp.

Pe de altă parte scoaterea Logan din configuratoare ar putea fi semnalul că Dacia pregăteşte lansarea următoarei generaţii.

Alte noutăţi de la Mioveni – Dacia Duster TCe 150 CP 4×4

Reprezentaţii Dacia promiteau că marca va oferi în această vară și o versiune 4×4 pentru motorizările TCe din gama Duster, precum şi una cu transmisie automată, fără a preciza configurația precisă a acesteia sau o dată de lansare.

Motorizarea despre care vorbim este un 1.3 TCe, dezvoltat de Alianța Renault-Nissan împreună cu partenerii de la Daimler.  Varianta de 130 CP a motorizării 1.3 TCe livrează puterea maximă la 5.000 rpm și oferă un cuplu maxim de 240 Nm la 1.500 rpm. Între timp, fratele său mai puternic oferă 150 CP la 5.250 rpm și un cuplu maxim de 250 Nm la 1.600 rpm.
auto-bild

Articole similare :
comments powered by Disqus