Stiri de ultima ora

Românii cumpără pe încredere mașini second hand: doar 15% le verifică în service

Românii cumpără pe încredere mașini second hand: doar 15% le verifică în service
Auto
Pariul este unul riscant pentru noii proprietari ai mașinilor uzate. În primul rând, defecțiunile trecute cu vederea inițial pot atrage ulterior costuri considerabile. De asemenea, în cazul în care autoturismul a fost reparat superficial după un accident rutier, acesta se poate dovedi a fi un real pericol pentru participanții la trafic.

Mai există șansa ca asigurările RCA și CASCO să fie încheiate în baza unui grad de uzură diferit față de cel trecut în documente. Nu în ultimul rând, trebuie luată în calcul clasica manevră a modificării kilometrajului , truc încă popular în România.

Înainte de a achiziționa o mașină la mâna a doua, este ideal ca orice cumpărător să-i adreseze vânzătorului șase întrebări esențiale. Puteți citi aici lista completă a informațiilor ce trebuie solicitate.

Lansat pe piața românească în 2015, autoDNA pune la dispoziția utilizatorilor o bază de date actualizată constant. Informațiile despre istoricul mașinilor sunt achiziționate de la firme de asigurări, companii de leasing operațional, registre auto naționale și evaluatori independenți. Nu există garanția unei arhive complete, dar site-ul este o alternativă utilă și accesibilă pentru șoferii care încearcă să evite costurile ridicate din service.

Articole similare :
comments powered by Disqus