Stiri de ultima ora

România are încă 30 de kilometri de autostradă

România are încă 30 de kilometri de autostradă
Auto
România are noi kilometri de autostradă de la începutul acestei săptămâni. Vorbim despre loturile 3 și 4 din tronsonul Sebeș-Turda.

Cele două segmente ar fi trebuit să fie gata încă de acum doi ani, dar au avut anumite probleme de construcție și lucrările au necesitat reparații pentru a fi gata de recepție. Spre deosebire de alte lucrări de autostradă, autoritățile nu au mai făcut nicio ceremonie de inaugurare, preferând să deschidă pur și simplu circulația pe segmentul de drum.

Doar în România! Pod surpat la cinci zile de la inaugurare

Loturile se intersectează cu DN1 și totalizează 28,8 kilometri. Tronsonul 4 a fost primul deschis și face legătura între Turda și Decea, în timp ce tronsonul 3 merge de la Aiud la Decea. Totodată, aceste două loturi de autostradă se intersectează și cu autostrada Transilvania.

Ultimul segment de autostradă inaugurat în România a fost deschis circulației în urmă cu un an și jumătate. Urmează să fie deschis lotul 4 din segmentul Lugoj-Deva, precum și cei 3,3 kilometri rămași din Autostrada A3. Aceștia din urmă trebuie legați de șoseaua Petricani din București.

Potrivit CNAIR, ultimul segment din A3 ar trebui să fie gata până la finalul anului 2018. Nu este clar cum va fi afectată circulația în zona Pipera de inaugurarea autostrăzii, criticii proiectului afirmând că segmentul va crea noi cozi într-o zonă deja sufocată de trafic.
auto-bild

Articole similare :
comments powered by Disqus