Stiri de ultima ora

România ar putea inaugura încă 20 de kilometri de autostradă în această săptămână: ...

România ar putea inaugura încă 20 de kilometri de autostradă în această săptămână: ...
Auto
România ar putea inaugura încă 20 de kilometri de autostradă în această săptămână: totalul va ajunge la numai 58 de kilometri în 2018

Publicat Luni, 10.12.2018 de Daniel Popescu

România ar putea deschide în această săptămână circulația pe încă 20 de kilometri de autostradă. Pe lista se află un lot de pe autostrada A3 București - Ploiești și două loturi de pe autostrada A3 Târgu Mureș - Câmpia Turzii.

Autoritățile române se pregătesc în această săptămână să recepționeze o serie de lucrări de pe șantierele de autostrăzi, cu scopul de a inaugura circulația pe încă trei loturi din cadrul autostrăzii A3.

Pe listă se află 6.5 kilometri de pe autostrada A3 București - Ploiești, dintre care 3.3 kilometri între Șoseaua Petricani și Strada Popasului, în condițiile în care lotul de 3.2 kilometri dintre Strada Popasului și Șoseaua de Centură a fost finalizat în 2015. După inaugurarea circulației, șoferii vor avea acces la autostrada București - Ploiești direct din oraș.

De asemenea, autoritățile intenționează să inaugureze încă două loturi din autostrada A3 Târgu Mureș - Câmpia Turzii cu o lungime totală de 13.7 kilometri, care leagă Ungheni (Aeroportul Târgu Mureș) de Ogra și Iernut.

Nu este însă foarte clar dacă autoritățile își vor da acordul final, întrucât la Iernut nu a fost încă construit un nod rutier pentru calea ferată. În absența acestuia, șoferii ar urma să iasă de pe autostradă într-un giratoriu poziționat în imediata apropiere a unei treceri la nivel cu calea ferată cu bariera, element care poate genera probleme de siguranță.

"Șoferii fiind nevoiți să aștepte 10-15 minute, formând cozi care se vor întinde pe autostradă. Apare așadar riscul de accidente, mai ales în condiții de vizibilitate slabă (noapte, ceață) și/sau aderență scăzută (ninsoare, polei) combinate cu neatenția și imprudența șoferilor”, afirmă specialiștii de la Asociația Pro Infrastructura.

La finalul anului trecut, autoritățile pentru 2018, însă până în prezent au fost inaugurați numai 38: loturile 3 și 4 din autostrada A10 Sebeș-Turda (29 kilometri) și lotul de 9 kilometri dintre Gilău și Nădășelu de pe autostrada A3. Acesta din urmă nu poate fi însă folosit în absența unui pod peste Somesul Mic.

Prin urmare, dacă toate inaugurările programate în această săptămână vor fi respectate, România se va "lauda" la finalul anului cu încă 58 de kilometri de autostradă, urmând că totalul rețelei de autostrăzi să ajunge la 805 kilometri.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus