Stiri de ultima ora

România a ratat o investiție de 1,4 miliarde de Euro din partea Volkswagen

România a ratat o investiție de 1,4 miliarde de Euro din partea Volkswagen
Auto
România fusese anunțată drept un candidat serios pentru deschiderea unei noi fabrici Volkswagen în Europa de Est, în care constructorul din Wolfsburg intenționează să investească 1,4 miliarde de Euro. Totuși, presa germană scrie că țara noastră a ieșit din ecuație.

În noiembrie 2018, publicația germană Automobilwoche scria că Herbert Diess, directorul executiv al Volkswagen AG, intenționează să construiască o nouă uzină în Europa de Est. Țările pe care le lua în calcul erau România, Bulgaria și Turcia, dar – potrivit agenției de presă DPA – România a ieșit din cursă.

Noua uzină Volkswagen în Europa de Este – Bulgaria, marea favorită

Astfel, fabrica urmează să fie amplasată ori în Turcia, ori în Bulgaria. Deși conducerea Volkswagen nu a anunțat oficial țara pentru care va opta, o vizită recentă în Bulgaria a Președintelui Germaniei pare să sugereze că vecinii noștri de la Sud de Dunăre sunt „marii câștigători . Frank-Walter Steinmeier a vizitat la începutul lunii aprilie Sofia și Plovdiv, orașe în care ar putea fi înălțată viitoarea uzină Volkswagen.

Cu o zi înaintea sosirii Președintelui Germaniei, pe 3 aprilie, o delegație Volkswagen a inspectat în Sofia o grădiniță cu predare în limba germană, scriu jurnaliștii de la Handelsblatt.
auto-bild

Articole similare :
comments powered by Disqus