Stiri de ultima ora

Renault vrea să dezvolte un model electric pentru Europa cu preț mai mic de 10. ...

Renault vrea să dezvolte un model electric pentru Europa cu preț mai mic de 10. ...
Auto
Renault vrea să dezvolte un model electric pentru Europa cu preț mai mic de 10.000 de euro: lansarea ar putea avea loc în următorii 5 ani

Publicat Miercuri, 11.09.2019 de Daniel Popescu

Renault anticipează că va putea lansa în Europa în următorii 5 ani un model electric cu un preț mai mic de 10.000 de euro, în momentul în care acesta va genera profit pentru constructor.

Renault are planuri ambițioase pe segmentul modelelor electrice . După prezentarea în prima parte a acestui an, constructorul francez pregătește deja un SUV electric și o versiune electrică pentru Twingo care vor fi lansate pe piață în următoarele 18 luni.

Planurile pe termen lung vizează însă dezvoltarea unui model electric care să aibă un preț final de vânzare mai mic de 10.000 de euro, iar acesta ar putea fi lansat în următorii 5 ani.

"Nu toată lumea își permite să plătească prețul pentru mașinile electrice care se află astăzi pe piață. Toată lumea lucrează la mașini high-end, însă elementul cheie este că avem nevoie de mobilitate electrică accesibilă", a declarat Thierry Bollore, CEO-ul Renault, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt.

Principalul impediment pentru lansarea unui astfel de model este generarea profitului, însă Bollore susține că Renault este unul dintre constructorii care obțin profit de pe urma modelelor electrice din gamă.

"Facem deja bani în prezent din mașinile electrice cu volume modeste. Prin anticiparea a aceea ce se va întâmpla pe piață, avem o estimare clară că putem să facem bani și cu un model electric acceisibil", a adăugat el.

Una dintre opțiunile pe care le are Renault în această direcție este aducerea pe piața europeană a , care va fi comercializat în China începând de anul viitor. De altfel, francezii susțin că modelul va fi introdus în gama europeană dacă va genera vânzări consistente în China.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus