Stiri de ultima ora

Renault se teme de avalanșa de mașini electrice din China care sosesc în Europa: "Va fi o concurență dură"

Renault se teme de avalanșa de mașini electrice din China care sosesc în Europa: Va fi o concurență dură
Auto
Renault se teme de avalanșa de mașini electrice din China care sosesc în Europa: "Va fi o concurență dură"

Publicat Vineri, 12.06.2020 de Daniel Popescu, Foto: Renault

Renault anticipează o concurență dură cu producătorii chinezi care încep să lanseze modele electrice în Europa, într-un moment în care constructorii trebuie să reducă drastic emisiile de dioid de carbon.

Producătorii auto din China au început să pătrundă pe piața europeană cu o serie de modele electrice .

De exemplu, BYD a anunțat deja că SUV-ul electric Tang EV600 și sedanul electric Han EV vor fi disponibile în Europa, inițial pe piața din Norvegia, acolo unde se înregistrează cele mai mari vânzări de mașini electrice de pe continent.

Tendința a stârnit deja îngrijorarea oficialilor Renault , care anticipează o concurență dură cu producătorii din China într-un moment în care constructorii au nevoie de o creștere a vânzărilor de electrice pentru a respecta noile norme de emisii care vor intra în vigoare în ianuarie 2021.

"Vom avea o concurență dură din interiorul și din exteriorul Europei. Trebuie să ne adaptăm rapid pentru a contracara noii veniți", a declarat Jean-Dominique Senard, președintele Grupului Renault, citat de publicația Automotive News.

În plus, producătorul chinez Aiways a anunțat deja semnarea unui contract cu serviciul de închirieri de mașini Hertz pentru o flotă de mașini electrice în Corsica. În prezent, producătorii europeni mizează puternic pe parteneriate cu servicii de rent-a-car și car-sharing pentru a-și extinde rapid vânzările.

"Există multe start-up-uri care produc mașini elecrice, inclusiv unul care testează SUV-uri în Corsica pentru a vedea dacă sunt adaptate pieței europene, pentru ca ulterior să le vândă în toată Europa", a mai precizat Senard.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus