Stiri de ultima ora

Renault își testează mașinile autonome pe studenți, începând de astăzi

Renault își testează mașinile autonome pe studenți, începând de astăzi
Auto
Renault a dat startul unui proiect ambițios: astăzi, 15 mai 2019, compania franceză a lansat un serviciu experimental de transport public autonom. Mașinile electrice se conduc singure în zona campusului Universității Paris-Saclay, la aproximativ 20 km de capitala Paris, și sunt destinate în primul rând studenților care învață acolo.

Potrivit unui comunicat oficial emis de Groupe Renault, proiectul Paris-Saclay Autonomous Lab are drept scop suplimentarea sistemului public de transport deja existent în regiunea respectivă, modernizând în același timp această rețea prin introducerea de vehicule electrice autonome.

Bineînțeles, constructorul auto mai speră să demonstreze că vehiculele autonome sunt soluții fiabile pentru viitorul mobilității, că tehnologia este suficient de avansată încât să nu ne temem de ea.

Având la dispoziție o flotă auto formată din trei taxiuri autonome Renault ZOE și un autobuz autonom Transdev-Lohr i-Cristal, serviciul revoluționar de transport funcționează în felul următor:

De-a lungul călătoriei, mașina poate opri constant pentru a permite urcarea altor călători, dacă aceștia se deplasează în aceeași direcție.
auto-bild

Articole similare :
comments powered by Disqus