Stiri de ultima ora

Regulamentul pentru penalizările pe grila de start din 2019 a fost modificat: piloții vor fi ...

Regulamentul pentru penalizările pe grila de start din 2019 a fost modificat: piloții vor fi ...
Auto
Regulamentul pentru penalizările pe grila de start din 2019 a fost modificat: piloții vor fi motivați să iasă pe circuit

Publicat Joi, 06.12.2018 de Daniel Popescu

FIA a anunțat mici modificări la modul în care vor fi implementate penalizările pe grila de start în sezonul 2019 cu scopul de a impulsiona piloții să stabilească timpi cât mai buni pe circuit.

Regulamentul actual al penalizărilor pe grila de start prevede că piloți care primesc minim 15 locuri de penalizare vor pleca din spatele grilei de start.

În cazul în care există mai mulți piloți în această situație, poziționarea pe grilă era determinată de ordinea în care au fost aplicate penalizările. Din acest motiv, piloții erau tentați să se retragă prematur la boxe pentru a obține un loc mai bun pe grila, însă FIA va elimina această practică începând din sezonul viitor.

Astfel, dacă doi sau mai mulți piloți sunt trimiși în spatele plutonului, ordinea acestora va fi stabilită în funcție de timpii realizați în calificări. În acest fel, piloții vor fi motivați să rămână mai mult pe circuit și să stabilească timpi competitivi pentru a obține o clasare superioară pe grila de start.

Forul mondial a aprobat și alte modificări minore ale regulamentului. Astfel, masa minimă a monoposturilor va crește de la 740 la 743 de kilograme, în timp ce echipele vor putea utiliza fără limită de timp tehnologia computațională CFD pentru dezvoltarea monoposturilor pentru sezonul 2021.

Articole similare :
comments powered by Disqus