Stiri de ultima ora

Reacția Franței la arestarea lui Carlos Ghosn: “Stabilitatea și viitorul Renault nu vor fi ...

Reacția Franței la arestarea lui Carlos Ghosn: “Stabilitatea și viitorul Renault nu vor fi ...
Auto
Reacția Franței la arestarea lui Carlos Ghosn: “Stabilitatea și viitorul Renault nu vor fi afectate”

Publicat Marti, 20.11.2018 de Paul Cosma

Arestarea CEO-ului Carlos Ghosn și înlăturarea sa iminentă din conducerea Nissan nu pune în pericol stabilitatea și supraviețuirea Renault, a declarat ministrul francez de Finanțe, potrivit Reuters.

Președintele Nissan și CEO-ul Renault a fost arestat ieri în Japonia, pentru fals în declarații privind veniturile sale, iar vestea a zguduit constructorul japonez și industria auto.

Procurorii japonezi l-au reținut pe Carlos Ghosn, după ce acesta a mințit în declarațiile financiare din ultimii ani și a comis alte nereguli, printre care folosirea banilor și activelor companiei în scop personal.

Board-ul Nissan a admis acuzațiile și a anunțat imediat că va propune înlăturarea lui Ghosn din conducerea sa.

Nu a întârziat nici reacția din partea oficialilor francezi. Ministrul de Finanțe, Bruno Le Maire, susține că arestarea lui Carlos Ghosn și iminenta sa concediere din cadrul Nissan nu reprezintă o amenințare la adresa stabilității și viitorului Renault.

Le Maire a transmis că autoritățile franceze rămân alături de partenerii de la Nissan și că vor lua o decizie pe acest subiect în următoarele zile.

Ministrul francez a refuzat să comenteze pe marginea arestării lui Ghosn, spunând că acestuia ar trebui să-i fie acordată prezumția de nevinovăție până la dovezile contrare. Totodată, Le Maire a refuzat să spună cine ar putea să preia conducerea Renault.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus