Stiri de ultima ora

RAR prezintă rezultatul verificărilor în trafic: 3. ...

RAR prezintă rezultatul verificărilor în trafic: 3. ...
Auto
RAR prezintă rezultatul verificărilor în trafic: 3.500 de mașini prezentau pericol iminent de accidente

Publicat Luni, 11.02.2019 de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com

RAR a anunțat că 3.500 dintre mașinile verificate anul trecut în trafic prezentau pericol iminent de accidente, în timp ce aproximativ 6.700 de mașini aveau probleme cu emisiile.

Registrul Auto Roman (RAR) a publicat luni un raport cu privire la rezultatelor verificărilor în trafic realizate în cursul anului trecut. În total, RAR a verificat 67.807 mașini despre care existau indicii vizuale că ar putea încalcă legislația în vigoare.

Dintre acestea, aproximativ 3.500 de mașini prezentau pericol iminent de accidente din cauza unor probleme tehnice la instalaţia electrică de iluminare şi semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante , punţi, jante, anvelope şi suspensie, vizibilitate , precum şi la sistemele de frânare şi direcţie.

De asemenea, alte 6.700 de mașini verificate poluau peste limitele legale, în timp ce aproximativ 1.300 de mașini au avut probleme cu ITP-ul: acesta era expirat, anulat sau chiar fals.

În total, în urma acestor controale, au fost reținute 500 de permise, în timp ce aproape 18.000 de certificate de înmatriculate au fost retrase. De asemenea, au fost aplicate peste 23.000 de amenzi contravenționale.

Potrivit legislației în vigoare, certificatul de înmatriculare poate fi redobândit numai după efectuarea ITP-ului la reprezentantele RAR din întreaga țară.

Articole similare :
comments powered by Disqus