Stiri de ultima ora

Promisiuni pentru autostrăzi, ediţia 2017: în acest an vor fi inauguraţi 90 de kilometri

Promisiuni pentru autostrăzi, ediţia 2017: în acest an vor fi inauguraţi 90 de kilometri
Auto
La începutul acestui an, Ministerul Transporturilor a refuzat să ofere o estimare a pe care îi va inaugura în 2017, însă între timp oficialii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au furnizat informaţii concrete în acest sens.

Astfel, Ministerul Transporturilor a anunţat acum că, pe parcursul anului 2017, vor fi gata încă 90.23 de kilometri de autostradă. În plus, vor fi terminaţi 45 de kilometri de centuri ocolitoare, iar alţi 275 de kilometri de drumuri naţionale vor fi reabilitaţi.

România a reuşit anul trecut contra-performanţa de a nu deschide circulaţiei nici măcar un kilometru nou de autostradă, singura noutate fiind reluarea circulaţiei pe cei 22 de kilometri ai lotului 3 Sălişte - Cunţa din cadrul autostrăzii A1, închis din cauza surpării terenului.

Urmareste Automarket

Pe de altă parte, există deja o serie de tronsoane finalizate sau foarte aproape să fie finalizate, însă unele dintre ele au diverse probleme. Astfel, tronsonul Dumbrava - Margina cu o lungime de 15 kilometri din cadrul lotului 2 al autostrăzii Lugoj - Deva, care face parte de asemenea din autostrada A1, ar fi trebuit inaugurat încă de la finalul anului trecut.

În plus, sectorul de 9 kilometri care leagă localităţile Gilău şi Nădăşelu din cadrul autostrăzii A3 nu va putea fi deschis circulaţiei în absenţa unui pod peste râul Someş, iar lotul Ogra - Ungheni de 10.1 kilometri amplasat pe autostrada Câmpia Turzii - Târgu Mureş din cadrul A3 are nevoie de un nod rutier la Iernut. Nu în ultimul rând, lotul 3 al autostrăzii Lugoj - Deva, cu o lungime totală de 21.2 kilometri, nu va putea fi dat în folosinţă fără o conexiune cu un nod rutier la Holdea.

Pe de altă parte, în acest an nu au fost alocate sume pentru începerea propriu-zisă a lucrărilor la autostrada Sibiu - Piteşti, însă sunt prevăzute cheltuieli de aproape 460 de milioane de lei pentru contractele de execuţie a loturilor 1 şi 5 de la capetele autostrăzii Comarnic - Braşov.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus