Stiri de ultima ora

Proiect: 22 septembrie ar putea deveni ziua fără autoturisme: traficul auto în centrul ...

Proiect: 22 septembrie ar putea deveni ziua fără autoturisme: traficul auto în centrul ...
Auto
Proiect: 22 septembrie ar putea deveni ziua fără autoturisme: traficul auto în centrul Capitalei va fi interzis

Publicat Marti, 27.08.2019 de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com

Primăria Capitalei propune ca 22 septembrie să devină ziua fără autoturisme, în care traficul auto să fie interzis pe mai multe artere din centrul Bucureștiului, cu excepția serviciilor de urgență.

Consiliul General al Municipiului București va dezbate un proiect prin care autoritățile locale intenționează să interzică circulația mașinilor în centrul Bucureștiului în 22 septembrie.

Zona specială în care va fi interzisă circulația ruterieră este delimitată de Bulevardul Decebal (de la strada Dristorului până la Piaţa Albă Iulia), Bulevardul Unirii (de la Piaţa Albă Iulia până la Piaţa Constituţiei), fără afectarea traficului pe Bulevardul Libertăţii, iar la intersecţia cu Strada Dristorului cu Bulevardul Decebal se va asigura traversarea acestuia.

Restricția ar urma să fie valabilă doar în ziua de duminică, 22 septembrie, în intervalul 09:00 - 17:00, iar aceasta ar urma să se aplice pentru orice fel de vehicul motorizat, inclusiv pentru mașinile electrice .

Ca de obicei, excepție de la această regulă vor face mașinile serviciilor de urgență, cum ar fi ambulanţele, vehiculele SMURD, pompieri, poliţie, Jandarmerie sau poliţie locală.

În schimb, circulația mijloacelor de transport alternativ, cum ar fi bicicletele sau trotinetele, va fi permisă, cu condiția de a respecta o limită de viteză de 30 km/h.

Proiectul a apărut ca parte a inițiativei europene "Săptămâna Europeană a Mobilităţii" 2019, care are loc în perioada 16-22 septembrie, tema ediției din acest an fiind "Mersul pe jos şi cu bicicleta". La ediția precedenta din 2017 s-au înscris 2.526 de orașe din Europa.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus