Stiri de ultima ora

Producția Ford la Craiova a scăzut ușor în primele trei luni ale anului: aproape 35. ...

Producția Ford la Craiova a scăzut ușor în primele trei luni ale anului: aproape 35. ...
Auto
Producția Ford la Craiova a scăzut ușor în primele trei luni ale anului: aproape 35.000 de unități Ecosport

Publicat Joi, 18.04.2019 de Daniel Popescu

Ford a produs aproape 35.000 de unități Ecosport în primele trei luni ale anului, în scădere ușoară de la cele peste 36.000 de unități produse în perioada similară a anului trecut.

Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA) a anunțat în această săptămână datele referitoare la producția realizată de Ford la uzina pe care o deține la Craiova.

Astfel, pe poarta fabricii din Craiova au ieșit în luna martie 13.350 de unități, ceea ce a condus la un total de 34.420 de unități pe parcursul primelor trei luni ale anului. Comparativ cu perioada similară a anului trecut, producția a înregistrat o scădere ușoară de la cele 36.313 unități.

În condițiile în care la uzina de la Mioveni în primele trei luni ale anului, producția totală de mașini a României a fost în perioada ianuarie - martie de 131.651 de unități.

Cel mai probabil, producția uzinei de la Craiova va crește treptat spre finalul acestui an, întrucât Ford va începe producția noului SUV Puma, pe care l-a prezentat recent într-o serie de imagini-teaser în cadrul unui eveniment care a avut loc la Amsterdam. Noul model va fi produs alături de Ecosport, iar Ford a anunțat anterior că intenționează să angajeze încă 1.700 de persoane.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus