Stiri - Editia din date de 17-01-2018

Stiri de ultima ora din

Procesul de recepţie în cazul Lotului 3 al autostrăzii Sebeş – Turda a fost suspendat

Auto
Procesul de recepţie în cazul Lotului 3 al autostrăzii Sebeş – Turda a fost suspendat din cauza existenţei unor neconformităţi constatate de către comisia de specialitate, iar autorităţile au stabilit împreună cu antreprenorul un termen de remediere a problemelor de 90 de zile, a anunţat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), într-un comunicat de presă.

Astfel, în urma inspecţiei efectuate în data de 9 ianuarie 2018, s-au constatat o serie de neconformităţi, printre cele mai importante fiind identificarea a numeroase zone cu deficienţe de planeitate şi rugozitate şi pentru care raportul prezintă un calificativ “Inadmisibil”, nerespectarea Normativului 605, referitor la recoltarea de carote la o suprafaţă de 20.000 mp în vederea stabilirii grosimii straturilor rutiere şi nerespectarea prevederilor Proiectului Tehnic privind calea pe pod. De asemenea, pe anumite sectoare, asigurarea scurgerii apelor prezintă neconformităţi.

Totodată, s-a constatat existenţa unor panouri de semnalizare de dimensiuni mari care sunt parţial obturate de parapete/panouri fonoabsorbante, în timp ce la structura de la km 45+600 există defecte la suprafaţa betoanelor. În plus, sistemul ITS, echipamentul de cântărire în mişcare, înregistrează numerele de înmatriculare ale remorcilor, fără a fi înregistrat numărul de înmatriculare al capului tractor, aşa cum a fost solicitat de către beneficiar.

În plus, nu a fost efectuată corespunzător semnalizarea în Spaţiile de Servicii. “Aceasta trebuie completată cu două semne adiţionale pentru autoturisme pentru fiecare Spaţiu de Servicii, precum şi marcaj de interzicere în zonele care separă parcările pentru autocare. De asemenea, se consideră a fi necesară completarea semnalizării orizontale din cadrul Spaţiilor de Servicii cu săgeţi de orientare a participanţilor la trafic: este necesară completarea semnalizării cu marcaj de interzicere la intersecţia dintre bretele, aşa cum este specificat în cadrul Raportului de Audit de Siguranţă”, precizează CNAIR.

nu au fost respectate avizele CTE Siguranţa Circulaţiei privind obligativitatea Antreprenorului de a realiza iluminatul cu tehnologie LED şi se impune verificarea de către Proiectant şi Inginer a proiectului tehnic pentru bazinele de retenţie si prezentarea calculelor de dimensionare, având în vedere nivelul apelor din acestea. Totodată, trebuie asigurată semnalizarea rutieră pentru devierea traficului la nodurile rutiere Unirea şi Aiud, conform reglementărilor în vigoare.

În urma constatărilor făcute, comisia de recepţie a decis suspendarea procesului de recepţie la terminarea lucrărilor, stabilind, împreună cu executantul, un termen de remediere de 90 zile. În funcţie de condiţiile meteorologice acest termen poate fi prelungit la cererea Antreprenorului.

CNAIR precizează că a transmis Antreprenorului raportul cu neconformităţile pentru remedierea acestora în vederea recepţionării la terminarea lucrărilor şi a punerii în circulaţie a acestui sector de autostradă.

Pe Lotul 3 ar urma să fie inauguraţi iniţial 8,5 kilometri, iar după ce va fi dat în folosinţă şi Lotul 4 vor fi aproximativ 27 de kilometri pe care se va putea circula continuu.

Autostrada Sebeş – Turda ar fi trebuit să fie finalizată în 2016, potrivit planurilor iniţiale. Aceasta presupune construcţia a 70 de kilometri de autostradă.

Constructorii Lotului 3 al autostrăzii Sebeş – Turda sunt Asocierea Aktor SASC Euroconstruct Trading SRL, iar costul este de 549,332 milioane lei, fără TVA.Articole similare :
17
ian.
cnair suspenda receptia lotului 3 din autostrada sebes turda drumul are defecte si denivelari si panourile de semnalizare nu sunt vizibile
Economic
Totodată, s a constatat existenţa unor panouri de semnalizare de dimensiuni mari care sunt parţial obturate de parapete/panouri fonoabsorbante, în timp ce la structura de la km 45+600 există defecte la...

17
ian.
autostrada sebes turda s a stricat inainte sa se circule pe ea cnair refuza receptia
Actualitate
Autostrada Sebeş Turda s a stricat înainte să se circule pe ea. CNAIR refuză recepţia Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere CNAIR a anunţat miercuri că a constatat probleme...

17
ian.
asociatia pro infrastructura despre esecul rusinos al autostrazii sebes turda o crima la adresa soferilor
Economic
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere CNAIR a anunţat miercuri că a constatat probleme la lotul 3 al autostrăzii Sebeş – Turda şi a decis suspendarea procesului de recepţie. Autostrada...

17
ian.
receptia lotului 3 al autostrazii sebes turda suspendata din cauza unor neconformitati
Economic
Totodata, s a constatat existenta unor panouri de semnalizare de dimensiuni mari care sunt partial obturate de parapete/panouri fonoabsorbante, in timp ce la structura de la km 45+600 exista defecte la...

14
mar.
foto festivitate la scoala gimnaziala din salistea a fost comemorat istoricul david prodan
Local:Alba
Deschiderea circulaţiei pe loturile 3 şi 4 ale Autostrăzii Sebeş Turda ar putea avea loc în luna mai, a declarat, miercuri, la Alba Iulia, ministrul Transporturilor, Lucian Şova. „Eu mi am fixat,...

comments powered by Disqus
Foto:

Evaluari pentru impozitare Wagner Invest Evaluari pentru impozitare Wagner Invest
Evaluari pentru impozitare
www.wagnerinvest.ro
Ultimele stiri : Auto:
Artilcole stiri grupate pe subiecte