Stiri de ultima ora

Primele detalii despre drumul expres Craiova - Pitești: va avea două benzi pe sens și se va ...

Primele detalii despre drumul expres Craiova - Pitești: va avea două benzi pe sens și se va ...
Auto
Autoritățile au renunțat la proiectul unei autostrăzi care să lege Craiova de Pitești în favoarea unui drum expres, iar Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a publicat în această săptămână primele detalii despre acesta.

Drumul expres Craiova - Pitești va avea o lungime de 121 de kilometri cu două benzi pe sens, bandă de urgență de 1.5 metri și o viteză maximă admisă de 130 km/h. Cu alte cuvinte, va include aproape toate caracteristicile unei autostrăzi.

Drumul expres a fost împărțit în 4 tronsoane. Primul dintre ele va avea o lungime de 17 kilometri, va începe la varianta de ocolire Nord a Craiovei și se va termina la limita județului Dolj, urmând să traverseze localitățile Craiova, Gherceşti, Pieleşti şi Robănești.

Cel mai lung tronson este al doilea, care are aproape 40 de kilometri, iar acesta se va încheia la limita județelor Olt și Argeș, după ce va trece succesiv prin localitățile Balş, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Slatina şi Valea Mare.

De asemenea, al treilea tronson va avea aproape 32 kilometri și va traversa localitățile Valea Mare, Priseaca, Scornicești, Optaşi, Tătulești și Coloneşti, în timp ce al patrulea tronson are o lungime asemănătoare și va trece prin Lunca Corbului, Albota, Costeşti, Bradu, Suseni și Oarja. Valoarea totală a proiectului este estimată la 3.77 miliarde de lei fără TVA.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus