Stiri de ultima ora

Prima parcare de tip park&ride din București se deschide în noiembrie în ...

Prima parcare de tip park&ride din București se deschide în noiembrie în ...
Auto
Prima parcare de tip park&ride din București se deschide în noiembrie în Străuleşti: tarif de un leu pe oră și capacitate de 650 de mașini

Publicat Joi, 18.10.2018 de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com

Parcarea de tip park&ride de la Străuleşti va fi deschisă publicului în luna noiembrie și va avea o capacitate de 650 de mașini. Tariful solicitat va fi de un leu pe oră.

Magistrala 4 de metrou a fost extinsă anul trecut cu două noi stații și un depou în Străuleşti, chiar la începutul Șoselei București - Târgoviște.

Proiectul a inclus și construcția unei parcări de tip park&ride deasupra galeriei care face legătura între stația de metrou Străuleşti și Depoul Străuleşti, iar aceasta a fost în sfârșit finalizată și va fi inaugurată în luna noiembrie.

Noua parcare este prima de tip park&ride din București și are o capacitate totală de 650 de mașini, iar prețul solicitat pentru parcare este de un leu pe oră, indiferent de oră sau zi. Parcarea este echipată cu lifturi și oferă acces direct la stația de metrou prin intermediul unei galerii subterane.

Parcările de tip park&ride sunt construite de regulă la ieșirea dintr-o localitate pentru a permite șoferilor să parcheze mașina și să folosească mijloace de transport în comun pentru a ajunge în oraș.

În cazul parcării de la Străuleşti, autoritățile speră ca persoanele care vin din localități învecinate precum Mogoșoaia sau Buftea să parcheze mașina și să folosească metroul pentru a ajunge la locul de muncă, ceea ce ar permite o descongestionare a traficului în zona de nord-vest a Bucureștiului.

Autoritățile locale susțin că vor construi parcări de tip park&ride la toate ieșirile din București, acolo unde Șoseaua de Centură să intersectează cu autostrăzile A1, A2 și A3. Pentru moment, există un proiect pentru o parcare de tip park&ride și la capătul Șoselei Pantelimon, însă nu este clar cât timp vor dura lucrările.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus