Stiri de ultima ora

Preschimbare permis – toate actele necesare și procedura completă

Preschimbare permis – toate actele necesare și procedura completă
Auto
Îți expiră permisul de conducere sau l-ai pierdut? Stai liniștit, aici ai procedura detaliată și lista completă de acte necesare pentru preschimbare permis auto.

Acte necesare preschimbare permis – lista completă

Primul pas este să te asiguri că ai cartea de identitate încă valabilă și că încă semeni cu poza pe care o ai în buletin. În caz contrar, va trebui întâi să îți faci un nou buletin. Schimbările dramatice de aspect, cum ar fi o barbă generoasă , pot să îți pună probleme serioase la ghișeul de la permise auto.

Al doilea pas important este să ai o fișă medicală , pe care o vei obține doar de la o clinică autorizată în urma unor teste. Durează aproximativ trei ore și costul său pleacă de la 125 de lei, dar poate să treacă de 200 de lei în funcție de clinica la care apelezi.

Odată ce ai fișa medicală pentru preschimbare permis, este timpul să plătești taxa de permis. Aceasta costă 68 de lei și poate fi plătită la orice oficiu CEC Bank. Să păstrezi cu grijă chitanța și să ai cartea de identitate când mergi să faci plata. Până în acest moment ai strâns deja câteva acte, deci îți recomandăm să le ții într-un dosar, ca să nu cumva să le pierzi.

Va trebui să faci o copie a cărții de identitate și să ai la tine permisul de conducere care urmează să expire sau a expirat. Permisul pe care vrei să îl schimbi va trebui să îl ai în original. În caz că l-ai rătăcit, va trebui să prezinți dovada pierderii acestuia, respectiv un document care atestă faptul că ai declarat pierderea documentului.

Foarte important este să rețineți că procedura de preschimbare permis în cazul pierderii nu prelungește valabilitatea actului dacă solicitantul nu aduce și un certificat medical în acest sens.

Înainte să mergi la ghișeu, mai trebuie să . La fel ca toate actele, acesta trebuie completat și depus personal. Poate fi obținut gratuit de la ghișeu, dar dacă vii cu el imprimat și completat de acasă câștigi timp.

Acte necesare preschimbare permis – când începem procedura?

Poți face o preschimbare permis cu până la două luni înainte de momentul în care expiră actualul tău permis de conducere. Reține că vei primi amendă dacă vei circula cu un permis expirat și nu vei putea să părăsești țara dacă ești la volan și agentul de control de la graniță constată că ai un permis de conducere care a expirat.

Articole similare :
comments powered by Disqus