Stiri de ultima ora

Pietoni, atenție la mașinile autonome! Ați putea primi un emoticon zâmbitor dacă ...

Pietoni, atenție la mașinile autonome! Ați putea primi un emoticon zâmbitor dacă ...
Auto
Pietoni, atenție la mașinile autonome! Ați putea primi un emoticon zâmbitor dacă traversați corect

Publicat Luni, 05.09.2016

O companie din Statele Unite vrea să folosească emoticoane pentru a facilita comunicarea dintre mașini și pietoni. Acestea ar urma să fie afișate pe ecrane montate în partea frontală și posterioară a mașinilor autonome.

Deși poate părea hilar sau o știre de 1 aprilie, mașinile autonome vor putea comunica prin intermediul emoticoanelor. O companie din Statele Unite va începe testarea automobilelor autonome și utilizarea acestor simboluri sugestive pentru a ușura comunicarea dintre mașină și ceilalți participanți la trafic.

Potrivit celor de la Financial Times, compania Drive.ai va folosi un ecran în partea frontală și posterioară a mașinilor autonome pentru a afișa emoticoane populare celorlalți. Mașina va comunica astfel cu pietonii și celelalte mașini. Simbolurile potrivite vor fi selectate în prealabil de cei din interiorul mașinii și vor putea deveni o modalitate comodă și utilă de a descrie intențiile automobilelor autonome.

Tehnologia ar urma să devină populară atunci când șoferul va deveni un simplu pasager. Spre exemplu, atunci când un pieton va încerca să traverseze, iar la volan nu se va afla nimeni, mașina autonomă ar putea afișa un emoticon care să îndemne la trecerea străzii.

Urmareste Automarket

Pe lângă simbolurile pe care le folosim astăzi, când comunicăm prin intermediul telefoanelor inteligente, mașinile autonome vor putea afișa pe cele două ecrane față/spate și texte diferite, de asemenea selectate în prealabil. Sunetele vor putea fi și ele personalizate.

Articole similare :
comments powered by Disqus