Stiri de ultima ora

Pe urmele lui Mercedes-Maybach: Audi ar putea lansa o versiune de top Horch pentru A8

Pe urmele lui Mercedes-Maybach: Audi ar putea lansa o versiune de top Horch pentru A8
Auto
Audi analizează posibilitatea de a introduce o versiune de top Horch pentru A8 la lansarea următorului facelift. Horch este numele unui brand de lux din anii 20- 30 care făcea parte din Auto Union.

Constructorii premium încearcă să găsească metode pentru a atrage inclusiv o parte dintre clienții care preferă modele de lux, iar una dintre soluții este lansarea unor versiuni specifice pentru modelele de top.

Cel mai bun exemplu în acest sens este Mercedes-Maybach Clasa S, iar rivalii de la Audi se gândesc să copieze această strategie pentru A8.

Potrivit unor surse citate de publicația Automotive News, nava amiral a constructorului de la Ingolstadt ar putea primi o versiune de top Horch cu ocazia lansării viitorului facelift pentru acest model.

Printre noutățile pe care le-ar putea propune Audi pentru o versiune de lux Horch se numără o serie de jante speciale, o tapițerie exclusivă și, evident, logo-ul Horch amplasat vizibil pe flancuri sau pe montantul C.

Pe de altă parte, Audi nu intenționează să lanseze modele de sine-statatoare sub brandul Horc, întrucât anticipează că vânzările acestora vor fi scăzute, așa cum s-a întâmplat și în cazul modelelor Maybach 57 și Maybach 62 ale celor de la Mercedes.

Numele Horch pentru un astfel de model nu a fost ales întâmplător. Horch a fost un brand auto de lux în anii 20- 30 și este unul dintre cei patru constructori germani care au fuzionat în 1932 pentru a fonda Auto Union, alături de Audi, DKW și Wanderer. Producția Horch de mașini de lux a încetat în 1940 din cauza celui de-al Doilea Război Mondial și a fost reluată doar pentru scurt timp în Germania de Est la finalul conflictului armat.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus