Stiri de ultima ora

Ora de Educație Rutieră la Liceu: Zece instituții au fost vizitate în prima fază a proiectului

Ora de Educație Rutieră la Liceu: Zece instituții au fost vizitate în prima fază a proiectului
Auto
Totodată, elevii de liceu sunt instruiți să ia atitudine atunci când șoferul mașinii în care se află conduce cu viteză excesivă și să nu își lase prietenii să conducă după ce au consumat alcool.

Potrivit statisticilor citate de asociația EDIT, România a avut 1.757 de accidente cauzate de șoferii cu mai puțin de un an de experiență, iar datele acestea se referă la un singur an calendaristic. Acestea s-au soldat cu 318 morți și 1.647 de răniți, iar inițiatorii proiectului speră să stopeze această tendință distructivă în care se învârte societatea românească.

Anul 2018 a marcat peste 500 de accidente rutiere grave în care vinovații au fost minori. Mulți dintre aceștia erau pietoni care au traversat strada prin loc nepermis. În urma acestor incidente tragice devenite statistici seci, 555 de persoane au fost rănite, iar 60 de oameni au decedat în accidentele cauzate de minori.

Din păcate, programa școlară din România nu include ore de educație rutieră. Reprezentanții asociației EDIT, cei responsabili de acest proiect, au anunțat intenția de a vizita toate liceele din țară pentru a continua acest proiect la nivel național. Ministerul Educației le va oferi sprijin odată ce vor reuși să extindă proiectul la nivel național.
auto-bild

Articole similare :
comments powered by Disqus