Stiri - Editia din date de 11-01-2017

Arhiva stiri din data de:
11-01-2017 Stiri de ultima ora din

Opel înregistrează cea mai mare creştere a cotei de piaţă în România

Auto
2016 a fost un an bun pentru Opel/Vauxhall care a realizat din nou creşteri semnificative ale vânzărilor anuale. Conform datelor provizorii, producătorul auto din Rüsselsheim a vândut aproximativ 1,16 milioane de autovehicule în 2016.

Această cifră reprezintă o creştere cu aproximativ 46.000 de autovehicule sau de patru procente faţă de anul precedent şi este cel mai mare volum de vânzări din 2011.

Noul Opel Astra a fost motorul principal al creşterii volumului de vânzări în Europa. „Autovehicul anului 2016” din Europa a înregistrat peste 285.000 de înmatriculări noi, cu peste 25% mai mult faţă de anul precedent. Prin urmare, şi-a revendicat trofeul de cel mai bine vândut model Opel.

Per ansamblu, Opel a reuşit să sporească vânzările pe 18 dintre cele 22 de pieţe. Cota de piaţă a crescut, de asemenea, în 12 ţări. Cota Opel/Vauxhall pe piaţa europeană a rămas aproape neschimbată, de 5,73%. Volumul de vânzări semnificativ mai mic în Marea Britanie în urma votului pentru Brexit a contrabalansat creşterea cotei de piaţă din multe ţări europene.

În România, cota de piaţă a mărcii Opel se menţine la 4,8 procente în condiţiile în care totalul vânzărilor mărcii în 2015 cuprindea şi peste 1300 de unităţi de vehicule aferente unui singur contract de flotă şi un important contingent de vehicule Antara, model care a ieşit din portofoliul mărcii la începutul anului trecut.

La autovehicule (PC), Opel înregistrează cea mai mare creştere a cotei de piaţă în România, adăugând 1,30 procente celor din 2015, conducând detaşat în rândul creşterilor atinse de mărcile auto din top 10 în 2016 şi atingând astfel 5,38 procente.

Acestea în contextul îmbunătăţirii prestaţiei mărcii în piaţa relevantă (PC + LCV), acolo unde cota de piaţă înregistrată de casa germană în 2016 se cifrează la 5,2 procente, în creştere faţă de 2015 cu 15,7 procente, surclasând creşterea de 15,3 procente a pieţei.

„Factorii principali care au contribuit la menţinerea rezultatului excelent obţinut anul trecut, precum şi la performanţa de a creşte semnificativ cota de piaţă de autovehicule (PC) sunt mixul bun de modele al gamei Opel şi succesul modelului Astra.” afirmă Cristian Milea, Country Director Opel România. „Nu în ultimul rând a contat reţeau de distribuţie Opel, adaptată în mod continuu cererilor din piaţă. La momentul acesta avem 32 de showroom-uri, două dintre acestea, Plusauto în Craiova şi Exclusiv Motors în Bacău, fiind showroom-uri recent lansate.” a adăugat acesta.

În prezent, Opel se află în toiul celei mai ample ofensive de modele din lunga sa istorie şi în perioada 2016 – 2020 are în plan lansarea a 29 de modele noi.

Pe lângă noua generaţie a vârfului de lance al gamei, modelul Insignia, care va fi disponibilă în variantele sedan cu cinci uşi (Insignia Grand Sport), station wagon (Insignia Sports Tourer) şi o versiune crossover (Insignia Country Tourer), compania va lansa două modele şi în segmentul CUV (Crossover Utility Vehicle) ce înregistrează o creştere rapidă – Crossland X şi Grandland X.Articole similare :
12
ian.
opel insignia va avea un nou sistem de tractiune integrala
Economic
Opel a anuntat ca a dezvoltat pentru Insignia un nou sistem de tractiune integrala cu vectorizarea cuplului, practic modulul de tractiune spate utilizeaza un sistem cu ambreiaj dublu fara diferential....

14
ian.
opel romania in 2017 al patrulea an consecutiv de crestere
Auto
Opel în 2017 creştere mai mare decât cea a pieţei, Opel +14 , piaţa total autovehicule noi +7 Decembrie 2016 Opel +6 , piaţa total autovehicule noi 27 Opel România...

31
ian.
opel crestere de 139 in 2013 pe piata locala
Auto
Opel a cunoscut în 2013 cea mai mare creştere a unei mărci de import în România, conform comunicării emise de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile APIA . Cu +13, 9 , Opel...

28
ian.
opel are cea mai mare crestere de vanzari a unei marci de import in romania
Sport
Opel a cunoscut în 2013 cea mai mare creştere a unei mărci de import în România, conform unui comunicat emis marţi, 28 ianuarie, de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile...

02
iun.
opel insignia 100000 de comenzi
Auto
De la premiera la Frankfurt şi lansarea pe piaţă din toamna trecută, Opel a primit deja 100.000 de comenzi pentru noua generaţie a modelului său de dimensiuni medii, Opel Insignia....

comments powered by Disqus
Foto:


Evaluari imobiliare Wagner Invest Evaluari imobiliare Wagner Invest
Evaluari imobiliare
www.wagnerinvest.ro
Ultimele stiri : Auto:
Artilcole stiri grupate pe subiecte