Stiri de ultima ora

Oficial Audi: “Până în 2020, bateriile mașinilor electrice se vor încărca la 80% în ...

Oficial Audi: “Până în 2020, bateriile mașinilor electrice se vor încărca la 80% în ...
Auto
Oficial Audi: “Până în 2020, bateriile mașinilor electrice se vor încărca la 80% în mai puțin de 12 minute”

Publicat Joi, 27.09.2018 de Paul Cosma

Modelele electrice de la Audi vor avea baterii capabile să se încarce în proporție de 80% în mai puțin de 12 minute, acest lucru urmând să devină realitate până în 2020, potrivit unui oficial al constructorului german.

La momentul lansării sale, Audi a anunțat că SUV-ul electric e-tron are baterii cu o capacitate de 95 kWh, situație în care acestea au nevoie de 30 de minute pentru o încărcare de 80%.

Producătorul german promite că acest timp de așteptare va fi redus la mai mult de jumătate în următorii ani, odată cu apariția viitoarelor modele electrice Audi.

Audi va prezenta la Salonul Auto de la Los Angeles din luna noiembrie conceptul e-tron GT , care va anticipa lansarea unui nou model electric în gama e-tron după anul 2020. Sportiva electrică ar urma să fie primul model Audi ale cărui baterii se încarcă la 80% în mai puțin de 12 minute, potrivit lui Johannes Eckstein, managerul de marketing pentru SUV-ul e-tron.

Audi e-tron GT va utiliza aceeași platformă ca  viitorul Porsche Taycan , modelul electric care va fi prezentat în cursul anului viitor.

e-tron GT va fi al treilea model electric al celor de la Audi, întrucât Audi intenționează să lanseze și e-tron Sportback în cursul anului viitor. În total, constructorul de la Ingolstadt și-a stabilit ca obiectiv o gamă e-tron de 12 modele electrice până în anul 2025.
automarket.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus